Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerinde 58. gününde devam eden açlık grevleri ile ilgili olarak, “Sorun siyasi bizi aşıyor,” dedi.

Kürt siyasi parti ve oluşumlarının temsilcilerinden oluşan bir heyet bugün açlık grevlerine ilişkin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le görüştü. Heyette Dicle Fırat Diyalog Grubu Genel Başkanı Muhittin Batmanlı, DDKD Genel Başkanı İmam Taçier, ÖSP Genel Başkan Yardımcı Hasan Fırat, HAK-PAR PM Üyesi Seher Erol, KADEP üyesi Lütfi Baksi ve Azadi İnisiyatifi üyesi Sıtkı Zilan yer aldı.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren HAK-PAR PM Üyesi Seher Erol, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e açlık grevlerinde ölümlerin yaşanmaması dileklerini ilettiklerini belirterek, "Biz açlık grevlerine giren tutsakların taleplerinden özellikle anadil talebinin bizim de talebimiz olduğunu söyledik. Öcalan ve diğer tutsaklar üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedik" dedi.

Ergin ile 1 saat görüştüklerini aktaran Erol, "Bakan bize konuya ilişkin herkesle görüştüklerini söyleyerek, sorunun siyasi bir sorun olduğunu, kendilerini aştığını ifade etti" dedi. Erol, Ergin'e ayrıca açlık greviyle sorunun çözülemeyeceğini ve ölümlerin yaşanmasını istemediklerini ilettiklerini söyledi.

"Biz tutsakların taleplerinin bizim taleplerimiz olduğunu söyledik, Bakan bize sorunun cezaevi sorunu olmadığını belirtti" diyen ÖSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Fırat ise , "Sorun herkesin ortak sorunudur. Ortaklaşa çözülür" diye konuştu.