İnternet sitesi sahiplerinin en çok ilgi gösterdiği arama motoru Google, bu ilgiye karşılık vererek düzenli olarak bloglarından, Twitter ve sitesinden yaptığı açıklamalarla daha kaliteli bilgiler yaymaya devam ediyor. SEO’culara özel hazırladığı video içeriklere bir yenisini daha ekleyen şirket, bu kez yeni başlayanları düşündü ve önemli bir animasyon video serisi başlattı.

John Mueller ve Martin Splitt gibi Google çalışanların paylaştığı videoların aksine yeni başlayan video serisindeki tüm içerikler canlandırılmış şekilde yayınlanacak. Bu sayede daha fazla kişinin ilgisini çekmeyi amaçlayan Google, tüm site sahiplerini kaliteli bilgiler ile donatmak istiyor. Özellikle yeni başlayan SEO’cular için üretilen içerikler çok faydalı olacağa benziyor.

Google ise kendi video serisini şu şekilde tanımlıyor,

“İnternette kaliteli içerik üretmek ve sitelerinin müşteriler tarafından daha rahat bulunabilmesini isteyenler için üretilmiş, tamamen animasyon haline getirilmiş harika bir kaynak.”

Youtube’da yayınlanacak video serisinin hangi konularda yayınlar yapacağı da yapılan açıklamada mevcut. Edinilen bilgiye göre şirket, iki haftada bir düzenli olarak temelden başlayan ve daha karmaşığa doğru giden video içerikler paylaşacak.

Gelecek olan videoların en temel olanı, Google Arama bölümünün gerçek manada nasıl çalıştığına, hangi detayları içerdiğine ve site sahiplerinin bunları nasıl anlaması gerektiğine yönelik olacak. Devamında ise arama ve keşfedilme hakkında sık sorulan soruları açıklayacak olan video serisinde Google Aramalar bölümündeki yeni tür snippetlar ve gelişimlerine değinilecek.

Tavsiye tarafına geçildiğinde ise videolarda, bir internet sitesi için hedefler belirleme, internet sitesi için iyi bir geliştirici bulma, internet sitenizle ilgilenecek SEO uzmanını seçme, dikkat etmeniz gereken 5 konu gibi farklı alanlarda içerikler yer alacak.

Google tarafından, Yeni Başlayanlar için SEO olarak isimlendirilmiş olsa da, başlangıç seviyesinden çok daha ileri seviyelere kadar içeriklerin yer alacağı bir video serisi olacağa benziyor. Her 2 haftada bir düzenli olarak yayınlanacak olan içerikleri sırayla izlemenize gerek bile kalmadan boş vakitlerinizle izleyerek de çok faydalı bilgiler edinebilirsiniz. Google tarafından bu tarz eğitici içeriklerin daha sık gelmesi bekleniyor.

Kaynak: SEONdex.com