Star yazarı Hüseyin Gülerce’nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eski AKP milletvekili Bülent Arınç’a ilişkin “FETÖ Arınç’ı başbakan yapacaktı” iddiasına kaynak olarak gösterdiği, ‘FETÖ’nün İsrail imamı olduğu iddia edilen Harun Tokak suçlamaları reddetti.

Tokak, “Hayal ürünü kirli bir senaryo” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir TV programında Arınç’la ilgili şu iddiada bulunmuştu:

“Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarında yurt dışından geldiği zaman düşürülmüş ve bitmiş olacaktı. Partinin içinde ‘FETÖ’cü milletvekilleri hazırdı ve bir ‘FETÖ’cünün lafıdır, Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir: ‘Bülent Arınç başbakan olacaktı.’ O tarihte hazırlanmış ve bitmişti. Bülent Arınç, şimdi buna evet der, hayır der onu bilemem ama ben bundan yüzde yüz eminim.”

Gökçek’in iddiasına referans gösterdiği Hüseyin Gülerce, köşeyazısında, ‘FETÖ’nün İsrail imamı olduğu iddia edilen Harun Tokak’ın kendisine “Yeni bir hükümet kurulacak, başbakan da Bülent Arınç olacak. Kabine listesi de zaten hazır…” dediğini iddia etmişti. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tokak iddiaları reddetti: “Hüseyin Gülerce’nin son günlerde benim de adımı karıştırarak hayal mahsulü kirli bir senaryo üzerinden Sayın Bülent Arınç’ı ve Hizmet Hareketi’ni hedefe alan açıklamalar yaptığını öğrendim. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nda yıllarda birlikte görev yaptığımız, Hizmet Hareketini ve Fethullah Gülen’i her zaman en önde savunanlardan biri olmuş bir kişinin böylesine savrulmasını hayret, ibret ve üzülerek izlemekten başka ne yazık ki elimden bir şey gelmiyor.”