Ofis çalışanları günlerinin çok büyük bir kısmını ofislerde geçirmektedir. Haftada 50 saat bazen de 50 saatten fazla ofiste zaman geçirilmektedir. Bu nedenle ofiste kullanılan masaların rahat ve kullanışlı olması çalışanları olumlu etkilemektedir. Ofislerde en çok ihtiyaç duyulan mobilyalar masalardır. Masaların mümkün olduğu kadar ergonomik, kullanışlı ve kaliteli olması gerekmektedir. Hem çalışanların hem de yöneticilerin masaları çalışma ortamının ferahlığı ve kullananların rahatlığına göre dizayn edilmiş olmalıdır. Ofislerde kullanılacak masaların ofislerin şekline ve büyüklüğüne göre tercih edilmesi gerekmektedir. Peki, ofisin şekline ve büyüklüğüne göre ne tür masalar tercih edilmelidir? İşte cevapları…

Her Zaman Temiz Gözüken Yönetici Mobilyaları

Tercih edeceğiniz mobilyaların ve masaların çok toz tutmayan, leke bırakmayan yapıda olması gerekmektedir. Çünkü devamlı parmak izlerinin çıktığı masalarda hoş görüntüler ortaya çıkmayacaktır. Temiz gözükmeyen masalar dışarıdan gelen misafirleriniz için kötü bir izlenim bırakacaktır. Bu nedenle ahşap yapılı masaları tercih edebilirsiniz.

L Şeklinde Yönetici Masaları

Yuvarlak, kare ve dikdörtgen masaların yanında L şeklide ki ofis mobilyaları da oldukça kullanışlı masalardır. Çalışanlar için L şeklide masalarda çalışmak oldukça keyifli ve kullanışlı olacaktır. L şeklinde ki masalar daha çok alan yarattığı ve daha az yer kapladığı için ergonomiktir ve pratik bir şekilde kullanılabilir. L şeklindeki masaların alt kısımlarında yer alan raflar sayesinde birçok saklama alanı sunmaktadır.

Yönetici Masalarının Konumu

Yönetici masalarının şekli, rengi ve boyutunun yanı sıra ofisin hangi bölümünde kullanılacağı da oldukça önemli bir konudur. Aydınlık bir çalışma ortamı istiyorsanız masanızı pencere önüne konumlandırabilirsiniz. Bilgisayar kullanacaksanız masanızın pencereye dönük olması daha doğru olacaktır.

Masalar ile Uyumlu Sandalyeler

Ofis masalarınızın kendi ergonomikliği kadar masalar ile kullanılacak olan sandalyelerin ergonomikliği de önemlidir. Sandalyelerin masanın uzunluğuna ve boyutlarına göre olması çalışanların rahat olmasını sağlayacaktır.

Düzenli Yönetici Masaları

Ofis masalarının düzeni, iş verimliliğini fazlasıyla etkilemektedir. Dağınık masalar çalışanların ve yöneticilerin dikkatini dağıtır ve zaman kaybına yol açar. Bu nedenle çalışanların dikkatini dağıtan her şeyin çalışma ortamından uzaklaştırılması gerekmektedir. Toplu ve düzenli masalar dikkat dağıtıcı unsurlar barındırmadığı için verimsizliği ve zaman kaybını engeller.

Tüm bu çeşitleri incelemek ve modern ofis mobilyaları ile ilgili daha fazlasını görmek için Zivella’yı ziyaret edebilirsiniz.