Sivas haberler içinde yer alan en son gelişmeye göre bir dönem kentin korkulu rüyası olan Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığının yeniden hortladığı ifade edildi. Geçen yıla göre bunun çok daha erken bir tarihte görülmesi için şimdiden büyük bir panik yaratmış durumda.

Pandemi Kurulundan Açıklama Geldi

Sivas haber kategorisi içindeki son gelişme son derece dikkat çekici. Buna göre İl Pandemi Kurulu içinde üye olan ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanlık görevinde de bulunan İlhan Çetin şunları söyledi; KKKA olarak kısaltılan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşli hastalığı olarak bilinen rahatsızlı geçen seneye göre bu yıl çok daha erken hortladı. Çünkü  geçtiğimiz yıl ilk vaka 17 Nisan tarihinde görülmüştü. Bu sene ise durum değişti ve 19 Mart günü bir vakanın tespiti yapıldı. Aynı zamanda Korona ile mücadele ettiğimiz şu günlerde vatandaşlarımızın bu iki duruma karşılık da çok dikkatli olması lazım. Böylelikle hastalığa yakalanmadan yaşamımızı devam ettirebiliriz, dedi.

15 Kişi Şu An Hastanede

Sivas haber başlığı altında dikkat çeken bu gelişmeyle alakalı olarak Çetin şunları ifade etti; artık virüs denilen şey yaşamanın bir parçası haline gelmiş durumda. Birden çok türü söz konusu. Bunlarla yaşamak elbette çok kolay değil. Fakat dikkatli olursak problem çıkmaz. KKKA tanısı ile şu an için 15 kişi hastanede tedavi görüyor. Bunların içinde özellikle hafif olanların sayısı çok. Yani tedavileri bitmek üzere, dedi.

Bir Vatandaşımızı Kaybettik

Sivas haber gelişmeleri içindeki bu habere göre doktor aynı zamanda şunları ifade etti; eskiye göre KKKA ile mücadele konusunda çok önemli aşamalar kaydettik. Kayıp sayısı düşüyor. Bu sene sadece bir hastamız öldü. O da 72 yaşında bir kişiydi. Fakat tedavisi tamamlanarak  hayatına devam eden birçok kişi var. Her zaman dikkatli olmak lazım. Özellikle kırsal yerlerde yaşayanlar büyük bir risk altında. Kene sokması gibi bir durum söz konusu olduğu zaman yapılacak şey hemen en yakın sağlık birimi ile iletişim kurmak. Bunun ardından gerekli müdahale kısa sürede yapılacaktır, dedi.