İnternetin günümüzde iş dünyasına her alanda alan açtığı bir dönemden geçiyoruz. Bu noktada artık pek çok hizmeti internet üzerinden edinmek mümkün. Özellikle COVID-19’un getirmiş olduğu ekonomik koşullarla birlikte artık insanların minimum temas anlayışı nedeniyle internet üzerinden evden çıkmadan alışveriş belki de altın çağını yaşıyor.

Bu alana girebilen her firma ve kişi karını arttırırken internette var olmayı başaramayan iş kollarında ise var olamadıkları müddetçe sıkıntılar baş göstermeye başladı. Bu da iş dünyasında bir şeyler başarmak isteyenlerin gelecekte muhakkak internetteki varlıklarıyla işlerini devam edebileceklerini gösteriyor. Bu da elbette internetin ne kadar büyük bir güç olduğunu ortaya koymaktadır.

Bu noktada özellikle pandemi koşullarından en büyük zararı gören küçük esnafın internette varlıklarını sürdürmek için ne yapabileceklerini sorgulamalarına sebep olmuştur. Özellikle mahalle arasında hizmet veren elektrikçi, tesisatçı ve benzeri hizmetleri veren firmaların hizmetlerini internet üzerinden nasıl verebileceklerini sorgulamalarına sebep olmuştur.

İşte biz de bu noktada doğrudan kendi deneyimimizle bulduğumuz ve oldukça da memnun kaldığmız yeni nesil bir hizmet servisi sitesi olan wilio.com.tr ile tanışmamızı sağlayan bir sürece doğru bizi itmiştir.

Wilio’yu doğrudan biz kullandık.

Wilio sitesi üzerinden doğrudan iş yerimizde çalışan arkadaşlarımızdan Ali beyin evinde meydana gelen bir elektrik arızası nedeniyle yararlanmak durumunda kaldık.

Bizim siteden yararlanma şeklimiz, Wilio’nun uygulaması üzerinden oldu. Wilio uygulaması bizim telefonuz Android olduğu için Google Play Store’da mevcuttu. Elbette iOS telefonlar için olan uygulama da AppleStore’da yer alıyordu, onu da burada belirtmek için kontrol ettik.

Elektrik arızasını çözmek için bir usta bulmak adına Wilio’yu telefonumuza indirdik. Uygulamayı indirdikten sonra elbette bir de kayıt olmak gerekiyordu. Kayıt olmak için de özellikle bir mail adresi ve şifre belirleme seçeneği elbette var olsa da Google veya Facebook hesaplarınızla da uygulamaya kolayca hiç uğraşmadan kaydolmak mümkün.

Uygulamaya kaydolduktan sonra almak istediğiniz hizmeti seçmek için iki farklı yöntemi kullanabiliyorsunuz. Bunlardan ilki doğrudan satın almak istediğiniz hizmete dair ilan vermeniz. İkincisiyse hizmet sağlayıcıları tarafından verilmiş olan ilanlar arasından size en uygununu seçmek.

Bu iki yöntemin de kendine göre artıları ve eksileri var. Biz ilk yöntemi tercih ettik. Ancak ikinci yöntemin de nasıl olacağından bahsedelim.

Öncelikle uygulamanın sizin konumunuza erişmesine izin vermeniz gerekiyor. Bunun sebebi sizin de tahmin edeceğiniz üzere size en yakın ve en uygun ustayı kolayca bulabilmeyi sağlamak. Wilio uygulaması sizin konumunuza erişmekle birlikte sizin seçeneklerinize en uygun ve size konum olarak en yakın ustayı size önerecektir. Bu nedenle uygulamanın konum erişiminize izin vermeniz önemlidir. Nitekim konum erişimine izin vermeseniz bile uygulamaya kendi evinizin adresini elle girmenizi uygulama sizden isteyecektir. Bu şekilde size hem yetenek olarak hem de konum olarak en iyi usta uygulama tarafından önerilecektir.

Biz ilk yöntemi kullandığımızı belirttik. Ancak önce ikinci yöntemden kısaca bahsedelim. İkinci yöntem ile usta bulmak için ustaların müsaitlik durumlarına göre vermiş oldukları ilanlara bakıyorsunuz. Eğer bir usta o anda işi yapamayacak durumda olmasına rağmen sitede müsait olduğuna dair bir ilan veriyorsa bu ustayı sizin işinizi hemen yapmadığı için siteye bildirebiliyorsunuz. Bu da işlerinizi daha kısa sürede halledebilmek için oldukça efektif bir yol.

Bununla birlikte ustaların vermiş oldukları ilanlara başvurduktan sonra ustaların en kısa sürede size dönmesini sağlamak Wilio’nun sorumluluğu altındaki bir olay. Bu şekilde en kısa sürede aradığınız hizmeti Wilio aracılığıyla almanız sağlanıyor.

Bu yöntemin dışında bizce daha uygun olan yöntem, sizin ihtiyaç duyduğunuz işle ilgili kendi ilanınızı vermeniz. İhtiyaç duyduğunuz işle ilgili tüm detaylara yer vermeniz gereken bu tip usta bulmada püf nokta ilanda ustanın bilmesini istediğiniz tüm noktaların yer almasını sağlamanız. Hatta ve hatta gerekmesi halinde ilana dair resim ve videolar ile ilanı zenginleştirmeniz ilanın daha da verimli olması için faydalı olacaktır.

Biz de bu yöntemle Ali beyin evine Ufuk ustamızı bulmuş olduk. Bu yöntemin bir diğer artısı sizin iş ilanınızı gören ustaların size daha kısa sürede ulaşması sonucunu doğuruyor olması. Nitekim bizim için de böyle oldu. Ufuk usta, biz ilanı koyduktan sonra dakikalar içerisinde bize ulaştı. Bu şekilde biz de işimizi hızlı bir şekilde halledebildik.

Ufuk usta işe dair verdiğimiz ilandaki konulara temas etti. Nerede ne gibi bir sıkıntı olduğunu anlamak için bize mesleki birikiminin gerektirdiği şekilde ve profesyonelce sorular sordu. Bu sayede de işi yapacağı yere gelmeden önce kendisine gerekecek bütün gerekli malzemeleri yanında getirmeyi başardı. Ustaların en büyük sıkıntılarından biri olan malzemelere dair sıkıntılar da Wilio’nun bu sağlıklı usta müşteri ilişkisi sistemi sayesinde çözülmüş oluyor.

Evdeki problemi hızlı bir şekilde çözen Ufuk ustamızdan çok memnun kaldık. Ödemeyi de başta konuştuğumuz şekilde yaptıktan sonra ustamız evimizden ayrıldı. Ardından ustamızın Wilio kariyeri için çok önemli olan iyi bir yorum ve yıldız derecelendirmesiyle işlem sona ermiş oldu.

Özellikle Wilio’nun yorum ve yıldız sistemi, yeteneğin ve iş bilmenin çok önemli olduğu bu tip işlerde çok işinize yarayacak. Türkiye’de bu tip işleri yaptırmak için genellikle eşe dosta sorulur ve bir tanıdık bulunmaya çalışılır. Ancak bu şekilde bulunan ustalar genellikle çok sağlıklı işler ortaya koyamazlar. Bu nedenle bir ustanın daha önce tamamladığı işler ve bu işleri yaptığı kişilerin sağlıklı yorumları Wilio’nun bir diğer artısı olarak görülmelidir.

Wilio hakkında

Wilio, 2017 yılında Slovakya’da kurulmuş bir platformdur. Slovakya dışında Avrupa’nın en büyük ülkelerinin neredeyse hepsinde halihazırda hizmet veren şirketin son durağı ise Türkiye piyasası olmuştur.

Wilio’nun bu noktadaki en büyük hedefi Türkiye’nin en büyükleri arasında yer almak. Nitekim Slovakya’da şirketin halihazırda 100 binden fazla kullanıcısı ve site üzerinden tamamlanmış 40 binden fazla proje yer almaktadır. Bu da şirketin operasyonel gücünü anlatması bakımından oldukça iyi bir veridir.

Wilio’nun uygulama indirme sayısı halihazırda tüm dünyada 199720’dir. Uygulamada çözülmek için oluşturulan projelerin sayısı ise 50983’tür. Wilio’nun en büyük artılarından biri de uygulamasının oldukça güçlü olması ve uygulamada çok faydalı bir şekilde hizmet verilebiliyor olmasıdır.

Wilio ile interneti kullanarak küçük esnafa bir teknolojik destek sunulmaktadır. Wilio ile ev hizmetlerinizi çok hızlı bir şekilde çözümleyebilecek ve kimden ne şekilde hizmet alabileceğinizi göreceksiniz.