VDS hosting VPS hosting ile sık sık karıştırılan hosting çeşitlerinden biridir. Sanal sunucu denildiği zaman akla gelen iki sunucu olan bu sunucular birbiri ile yarış halindedir desek çok daha doğru olacaktır. VDS hosting gerek yapısı itibariyle gerek de kullanıcıya sunduğu faydalar yönü ile sunucu isteyen kişiler için birkaç adım önde olmaktadır.

VDS ve VPS Arasındaki Farklar Nelerdir?

VPS Hosting’i kullanan kişi sunucuya bağlandıktan sonra işletim sistemine bağlanamaz. Bu nedenle de diğer sunuculara kıyasla üst düzey bir bağlantı ve erişim söz konusu değildir. Ancak VDS sunucu sayesinde kullanıcıları istedikleri işlerim sistemini hızlı ve pratik bir şekilde kurabilir. Hakimiyetkullanıcının elinde olduğu için istediğini yapabilir. VDS kullanıcıları diğer kullanıcılardan ayrı olduğu için kaynaklar da farklılık gösterir fakat VPS kullanıcılarının tümünün kaynakları ortaktır.

VPS sunucu sayesinde sanallaştırma işlemi yapan kişiler ek bir kaynak bulamazlar. Ortak kaynaklar vasıtası ile bu sanallaştırma işlemini tek olan işletim sistemindeki çekirdek sayesinde yapılabilecektir. Bu nedenle diğer kullanıcılardan izole edilmek mümkün olmayacağı gibi yüksek erişilebilirlik de hayal olarak kalacaktır. Fakat durum VDS için öyle değildir. VDS üzerindeki sanallaştırma gerçek sunucu ile birebir aynıdır. İzole edilmenin ve yüksek erişim sağlamanın da garantisini verebilecek bir kaynaktır.

VDS Satın Alma İşlemleri

VDS sunucusu sunduğu üst düzey performans ile çok sayıda kişi tarafından tercih edilmektedir. Sanal bir sunucu olan VDS, kullanıcılarını her yönden memnun etmektedir. Bu nedenle maliyetten kısmak için paylaşımlı sunucuya geçen kişiler bile VDS satın al seçeneği ile VDS’li sisteme geçiş yapmak istemektedir.

VDS, hemen herkesin memnun kalabileceği fiziksel üzerindeki sanal bir sunucudur. Buna karşın abartılı fiyatlar ile kullanıcıların gözünü de korkutmaz. VDS fiyatları orta maliyetli, özelliklerine göre de diğer sunuculara bakıldığında oldukça uygundur. Özellikle sanallaştırma özelliğinin kalitesi nedeniyle web programı yapmak isteyen, bunu diğer kullanıcılardan izole etmek isteyen kişiler sunucu olarak VDS sunucuyu tercih eder. Satın alan kişiler de kullanım sonrasında yüksek memnuniyet bildirmektedir.