Türkiye ile Vietnam arasında tüm giriş çıkışlarda vize zorunluluğu bulunmaktadır. Turistik seyahatlerde yine pasaportla birlikte vize olması zorunludur. Vietnam turistik vizesi tek veya çok girişli olabilmektedir. Diğer bir özelliği kısa süreli olmasıdır. Turistik vizenin süresi maksimum 30 gündür. Bu süreden fazla vizesiz ülke içinde kalınmasına izin verilmemektedir. Bu ülkede turistik vize ile çalışılmasına izin verilmemektedir. Kural dışı davranan turist vatandaşlar için cezai işlem uygulanmaktadır. Vietnam seyahatinde seyahatin amacına göre farklı vizeler verilmektedir. Vietnam vizesi 2019 nasıl alınır?

Vietnam Vizesi İçin Gerekli Olan Prosedürler Nelerdir?

En çok merak edilen konulardan bir tanesi  Vietnam vizesi nasıl alınır? Bunun için vizeye başvurmadan önce pasaportunuz yok ise pasaport başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Var olan pasaport son 10 yıl içinde alınmış olmalıdır. 10 yıldan eski pasaportlarla yapılan vize başvurularında başvuru kabul edilmemektedir. Pasaportun 6 aydan daha fazla süresi olmalıdır. Vize başvurusu için pasaportta en az 2 tane vize sayfasının boş olması gerekmektedir. Vietnam turist vizesi iki şekilde alınmaktadır.

Birincisi Vietnam konsolosluğuna şahsen başvuru şeklindedir. Vietnam Türkiye konsolosluğu ülkemizde sadece Ankara'da bulunmaktadır. Vize için diğer seçenek Vietnam vizeleri için faaliyet gösteren temsilcilikler aracılığı ile yapılmaktadır. Örneğin tur şirketi ile düzenlenecek geziye katılma halinde tur şirketi geziye katılan kişi adına tüm işlemleri yürütmektedir. Vize alımında evrakların tam olması önemli bir detaydır.

Vietnam Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Farklı vize türleri için farklı evraklar istense de birçoğu ortak evraklardır.  Vietnam'a vize için gerekli belgeler:

  • Günü geçmemiş pasaport
  • C1 davetiyesinin aslı
  • Vietnam vizesine başvuru formu
  • 2 adet yeni çekilmiş biometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Otel ve uçak rezervasyon bilgileri

Vize başvurusunun kısa sürede sonuçlanması için evrakların tam olarak sunulması gerekmektedir. Aksi taktirde vize başvurusuna ret cevabı gelebilmekte veya işlemler beklenen süreden daha uzun sürebilmektedir. Vize başvuru için diğer önemli konu C1 belgesinin olmasıdır. C1 belgesi bulunmadığı taktirde vize başvurusundan olumlu cevap alabilmek mümkün değildir.

Vietnam Vize Başvurusu C1 Belgesi Nedir?

C1 belgesi merak edilen belgeler arasındadır. Vietnam vizesi C1 belgesi başvuru için davetiye niteliği taşımaktadır. Bu belge ile kişi Vietnam'a gidiş ve varsa dönüş tarihini bildirmektedir. Aynı zamanda gidiş amacı yine bu belge içerisinde yer almaktadır. Diğer bir adı vize onay mektubudur. C1 belgesi Vietnam göçmenlik bürosu tarafından düzenlenmektedir.

Bireysel olarak bu belgeyi almak isteyenlerin Vietnam'daki seyahat acentesi ile anlaşma sağlaması gerekmektedir. Bu seyahat acenteleri başvuru yapan kişiden otel ve uçak rezervasyon bilgileri ve bir miktar ücret talep etmektedir. Vietnam Rehberi direkt olarak işlemlerinizi Vietnam’da yürüten Türk vize danışmanlık firmasıdır.

Ücret ödeme detayları acenteler tarafından kişiye bildirilmektedir. Yapılan başvurunun ardından 7 ila 15 iş günü arasında C1 belgesi kişinin eline geçmektedir. Başvurunun reddedilmesi halinde kişi başka bir seyahat acentesine tekrar başvuru yapabilmektedir.

Vietnam Vizesi Almak İsteyenler İçin

  • Vietnam vizesi başvurusu randevulu ve randevusuz şahsen başvuru şeklinde yapılmaktadır.
  • Şahsen başvuru yapmak istemeyen kişiler vize başvurusunu seyahat acenteleri aracılığı ile yapabilmektedir.
  • Tüm evrakların tamamlanmasının ardından yapılan başvuru 3 ila 5 iş günü arasında sonuçlanmaktadır.
  • Seyahat acenteleri aracılığı ile yapılan başvurularda şehir fark etmeksizin değerlendirilmektedir.
  • Vietnam'a seyahat etmek isteyenlerin seyahat tarihinden en fazla 3 ay en az 1 ay içinde vize başvurusunu yapmak zorundadır.
  • Vize başvurularında otel ve uçak rezervasyonu olmak zorundadır.
  • Vize işlemlerini hızlandırmak isteyenler ekspress vize başvurusu yapabilmektedir.
  • Vietnam konsolosluğu vize başvurusunda; evrak eksikliğinde veya şüpheli bir durumda vize talep eden kişiyi mülakata çağırabilmektedir.