Son yıllarda Türkiye turizminde yaşanan sıkıntılı süreçler, otel yatırımlarına da sirayet etti. Ülkede turizm sektörünün yaşadığı darboğaz, otel yatırımlarını etkilemeye devam ediyor. Fakat bu sene pandemi sonrasında turizm faaliyetlerinin canlanmaya başlaması, bu alanda gayrimenkul yatırımı yapan kurumsal yatırımcıları da cesaretlendirdi.

Koronavirüs salgını yüzünden Marmara, Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yapımı ertelenen turizm tesisleri yeniden tamamlanmaya başladı. Ankara’nın da aralarında bulunduğu bu tür turizm bölgelerinde şehir otellerine büyük ilgi artıyor. Yapılan araştırmalara göre otel yatırımlarında duraklama yaşanmasına rağmen 2021 yılı sonuna kadar yeni tesislerin de hizmete açılması bekleniyor.

Turist Sayısı Yeniden Artmaya Başladı

Türkiye’de son yıllarda peş peşe ciddi sıkıntılar yaşanması, pek çok sektörün yanı sıra turizm sektöründe de derinden hissedildi. Turistlerin Türkiye tercihini olumsuz etkileyen faktörlerin yavaş yavaş ortadan kalmasından sonra otel yatırımında da yenilikçi fikirler ortaya çıkmaya başladı. Mülk Kaynak Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Andaç, sektördeki bu değişim hakkında önemli noktalara değindi.

Türkiye’ye gelen turist sayısının son dönemde yeniden artmaya başlamasını otel yatırımı ve gayrimenkul sektörü açısından olumlu bulduğunu söyleyen Tolga Andaç, “Türkiye’de otel yatırım haritası değişiyor. Yatırımcılar artık Ankara başta olmak üzere şehir otellerine rağbet gösteriyor.” dedi. Yeni otel yatırım isteğinin tekrar canlanması, Türkiye’de turizm sektöründe yaşanan son yıllardaki duraklama döneminin de yavaş yavaş bittiğini gösteriyor.

Ankara’da Otel Yatırımcılığı Artıyor

Yeni projelerde 3 yıldızlı otellerin yanı sıra butik tesislerin de yükselişe geçtiği belirtiliyor. Yapılan araştırmalar, turizm sektöründe butik tesis olarak faaliyet gösteren otellerin daha fazla talep gördüğünü ortaya koydu. Bu konuda Ankara’nın da öne çıkmaya başladığını söyleyen Mülk Kaynak Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Andaç, yeni projelerin özelliklerine değindi.

Başkent Ankara’da küçük ölçekli otellerin yatırımında artış olduğunu belirten Andaç, son dönemdeki iç ve dış faktörlerin Türkiye’nin otel yatırım haritasını değiştirdiğini söyledi. Otel yatırımı konusunda profesyonel gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren Andaç, başkentin bu konuda öne çıkmaya başladığını hatırlattı.

https://www.instagram.com/andactolga/