teknoloji destekli görüntülü ve sesli yapılan terapi şeklidir. Uzun yıllardır var olan bir yöntem olmasına karşın pandemi döneminde yaygınlaşmış ve sıkça kullanılmıştır. Online terapiyi cazip kılan etkenlerin başında ise zamandan ve mekandan bağımsız olması yer alıyor. Üstelik son yapılan araştırmalar online psikolojik desteğin yüz yüze terapi kadar etkili olduğunu gösteriyor.

Online Terapi İçin Nereden Destek Alabilirim?

Online terapi için fazlaca seçenek mevcut olsa da insanlar sıklıkla internet üzerinden online psikolog tavsiyeleri araştırmaktadırlar. Alınacak desteğin faydalı olması önemli olduğundan size en iyi desteği sağlayacak online psikoloğu bulmanız için öncesinde araştırma yapmanız gerekebilir.  Bu konuyla ilgili kendi yaptığımız araştırmalar ve danışan görüşleri online terapi için Nora Psikoloji’nin doğru merkezlerden biri olduğunu gösteriyor.

İzmir’de psikolojik danışmanlık merkezi olarak faaliyet gösteren Nora Psikoloji, yüz yüze terapiler dışında online terapilerde de yüksek danışan memnuniyetine sahip. Online terapi hizmetiyle ilgili detaylı bilgi ve tavsiye edilen online psikologlarını incelemek için sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yetişkin, çocuk-ergen ve çiftlerle çalışan merkez izmir’de en çok tavsiye edilen psikologlar arasında yer almaktadır. Kaygı bozuklukları, panik atak, okb, sosyal fobi, öfke kontrolü tedavisi gibi alanlarda hizmet vermekte olup klinik psikologlar, aile danışmanları ve pedagoglardan oluşan bir ekiple danışanlarına hizmet sağlamaktadır.

Online Terapi ile Çocuk ve Ergen Danışmanlığı

Online terapistler yetişkinlerle olduğu gibi çocuk ve ailelerle de çalışmaktadır. Çocukla çalışma alanı yetişkinlere göre daha sınırlı olsa da bu yaş grubu da online seanslardan faydalanabilmektedir. hizmeti sunan merkezde çocuklarla çalışan bir psikolog bulunmaktadır. Çocuk çalışmaları aileleri de kapsadığından bu görüşmeler kapsamında ailelerle de çalışılmaktadır. Pedagoglar online seanslarda çocuklara ve ailelere özel uygulamalar kullanılmaktadır.

Terapilerin Ruh Sağlığı Üzerinde Faydaları

Yüz yüze veya online terapiler ruh sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptirler. Kişinin yaşadığı psikolojik zorlukları aşmasına, kendisini daha iyi ifade etmesine ve ikilli ilişkilerini geliştirmesine fırsat sağlamaktadır. Her ne kadar ülkemizde henüz terapiye gitmek farklı sebeplerden sıradanlaşmamış olsa da ruh sağlığı için önemli bir adımdır.

Eğer kendinizi ruhsal olarak iyi hissetmiyorsanız bunun bir profesyonel destek ile daha kolay aşılabileceğini ve daha iyi hissedebileceğinizi unutmayın. Ruh sağlığı sorunları ihmal edildikçe daha karmaşık ve zorlayıcı hale gelirler. Böylelikle kişinin yaşamının farklı alanlarını da zorlaştırırlar. Bu sebeple erken müdahale çok önemlidir.