Teff çayı; son zamanlarda kilo verdirme özelliği ile tanınan ve sık kullanılmaya başlanan çay çeşitlerinden biridir.

Teff çayı özellikleri nelerdir?

Kilo verdirme konusunda etkisi fazla olan çay çeşitli alanlarda da etkisini devam ettirmektedir. Teff çayı kadın ve erkekler için ideal bir zayıflama yöntemidir. Vücutta ödem atılmasını sağlamaktadır. Bunun yanında vücuttaki yağların yakılmasına yardım eder. Protein seviyesinin fazla olması amino asitleri güçlendirmektedir. Fazla posa bağırsakları harekete geçirir. Fazla tüketilmesi halinde ise çeşitli zararlar ortaya çıkar. Emzirme ve hamilelik dönemi içerisinde hekim onayı almadan kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Teff tohumlu çay şikâyet ve yorumlar

Doğal bir şekilde hazırlanmaktadır. Fakat bazı kullanıcıların çeşitli yan etkilere maruz kaldığı söylenebilir. Önemsenmesi gereken detay fazla tüketilmemesi gerektiğidir. Her tür besinde olduğu gibi bu çayın da fazla tüketilmesi zararlarını doğurur. Tavsiye edilen miktarda tüketilmeli ve yüzde yüz organik ürünler kullanılmalıdır. Gebe kadınların veya ilaç kullanan kişilerin hekime danışarak kullanmaları gerekir. Aşırı oranda tüketmek yan etkilere davetiye çıkarır.

Teff tohumlu çay nasıl hazırlanır?

Bitki çayı şeklinde kullanılabilir. Fakat kilo vermeye büyük katkı sağladığı kesinleşen bir çaydır. Teff çayı kullanımı genel itibari ile sabah saatlerinde kahvaltıdan otuz dakika öncesinde tüketilir. Kaynar suda demleme işlemi ile hazırlanır. Tahmini olarak beş dakika kadar demlenmesi yeterlidir. Sabah kahvaltıdan önce tüketildiği zaman bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardım ettiği gibi iştahı kapattığı için zayıflamak kolaylaşır.

Teff çayı zayıflatır mı? Kilo verdirir mi?

Tok tutar, metabolizmayı hızlandırır. Metabolizmanın hızlanması zayıflamanın kolaylaşmasını ifade eder. Çayın içerisindeki lif oranı yeterince fazla olduğundan dolayı metabolizma hızlanır. Metabolizmanın hızlanması ise sindirim kolaylaşır. Hazımsızlık sorunu yaşayan kişi tarafından bu çayı doktor onayında tüketmek faydalı olabilir. Düzenli olarak kullanılması, spor ve diyet yapılması kilo verdirir. Fakat bazı kullanıcılar diyet ve spor yapmadan sadece teff çayı ile zayıflamaya çalışmaktadır. Bu durumun mümkün olması söz konusu olamaz. Faydalarının fazla olması kullanılma oranını arttırmaktadır. Doğru miktarda kullanıldığı zaman problem teşkil edecek bir durum oluşmaz. Bölgesel zayıflamaya yardımcıdır. Sindirim sitemini düzenler. Bu sayede sindirim sistemi dengeli biçimde işlev gösterir. Antioksidanların olması da vücuttaki toksinleri dışarıya atmaktadır.

Teff tohumlu çayın kullanımı ve tarifi

Yirmi tane bitkinin harmanlanması ile meydana getirilen teff çayı bu özellikleri sayesinde vücut üzerinde olumlu etkilerin ortaya çıkmasını sağlar. Sabah kahvaltılarından otuz dakika öncesinde tüketilmesi tercih edilir. 1 bardak kaynar suyun içine koyulan çay üç ila dört dakika kadar demlendirilerek içilir. Kullanılan miktarın fazla olmamasına her daim dikkat edilmelidir. Çay mutlaka hekime ya da diyetisyene danışarak tüketilmelidir. Çayın etkileri her kişi üzerinde aynı reaksiyonlara yol açmayabilir. Bu durumun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.