Birçok işletme sahibi tarafından sıklıkla tercih edilen; ürün, hizmet veya kampanya tanıtımları, son yıllarda sosyal medya tarafından müşterilerle buluşturulmaktadır. Birbirinden farklı sektörlerden oluşan işletmelerin reklam verdiği televizyon, artık yerini sosyal medya platformlarına bırakmış durumdadır.

Bunun en büyük sebeplerinden olan; gittikçe yükselen sosyal medya kullanıcısı sayısı, tanıtım reklamlarının da bu platform üzerinden yapılmasına sebebiyet vermiştir.

Reklam Bütçesi Nedir?

Reklam bütçesi, birden fazla mecra üzerinden müşterilerin dikkatini çekmek ve satış oranını arttırmak amacıyla verilen reklamlar için harcanan para miktarıdır.

Televizyon üzerinden tanıtımı yapılması amacıyla verilen reklamlar; günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile yerini sosyal medya mecralarına bırakmıştır. Oldukça rövanşta olan sosyal medya platformları, televizyon yerine reklam tanıtımı için daha kullanışlı ve geniş kitleye sahip bir platform haline gelmiştir.

İşletme sahipleri tarafından ürün, hizmet veya kampanya tanıtımı; son yılların getirdiği teknoloji ilerlemesi ile televizyona ayrılan reklam bütçesini, sosyal medya üzerinden tanıtılan reklamlara bırakmıştır.

Sosyal Medya Reklamları, Televizyon Reklamlarından Daha Sık Kullanılıyor

Günümüzde oldukça popüler hale gelen sosyal medya platformları, gencinden yaşlısına kullanılan bir mecra haline gelmiştir. İşletme sahiplerinin veya reklam tanıtımı vermek isteyen sektörlerin, televizyon reklamları yerine sıkça tercih ettiği sosyal medya reklamları; geniş bir kitleye hitap etmesi ile kullanımı daha kolay ve kullanışlı bir hale gelmiştir.

Sosyal Medyaya Ayrılan Reklam Bütçesi, Televizyona Ayrılan Reklam Bütçesini İkiye Mi Katladı?

Sosyal medya üzerinden verilen reklamların daha fazla olması sebebiyle, reklam verenler tarafından sosyal medyaya ayrılan reklam bütçesi, televizyona ayrılan reklam bütçesini ikiye katlamış durumdadır.

Teknolojinin oldukça ilerlemesi ve neredeyse her insanın sosyal medya kullanıcısı olması sebebiyle sosyal medyadan verilen reklamların sayısı artmış ve bu sayede reklam verenler daha büyük kazançlar elde etmeyi başarmıştır.

Televizyondan verilen reklamlara göre; daha geniş kitleye ve farklı kültürden insanlara da hitap eden sosyal medya reklamları, sosyal medya mecralarının sunduğu farklı özellikler ile çok fazla kullanıcıya ulaşmayı hedeflemiş ve bunu başarmıştır.

Girişimciler özellikle instagram takipçi satın alma konusunda bütçe ayırmaya çalışırken, bu alanda hizmet veren firmalar da Ufuk BAYRAM önderliğinde kurulan Uluslararası Sosyal Medya Federasyonu (SOSFED) bünyesinde akredite ediliyor.