Point Blank NG haritalarında hareket eden ve yer değiştiren objeler, yıkılan duvarlar ve patlayan arabalarla oyun boyunca değişen çatışma alanları sunar.Bundan on yıl önce başlayan hikâyede göçmen guruplar birleşir ve protesto gösterilerine başlar.
Point Blank NGcaddeleri savaş alanına döner. Patlamada yaralananların ve ölenlerin sayısı binlerle ifade edilirken, kullanılan silahlar ağır tahribat yaratır. Yerini seç, takımını kur, tarafını belirle, savaşacağın silahları seç ve savaşmaya başla. Lüks bir villada, kütüphanede, metro istasyonunda, şehrin ortasında veya şehrin uzak mahallelerinde savaşmak için seçimini sen yap. Caddeyi ele geçirmek için keskin nişancıları devreye sok.Gurup arkadaşları ile arayı açmadan yakın ol ve nişan alınan yeri vuracak şekilde pozisyon al. Oyunda kendi stratejilerini başarılı bir şekilde uygulamak çok önemlidir. Verilen görevleri başaranlar rütbelerini yükseltebilir. Oyunun en beğenilen kısmı da rütbelerin yükselmesidir. Asker olarak başladığın oyundan genelkurmay olarak bitirmek önem taşır. Başarılı olan guruplarla yapılan işbirlikleri her zaman işe yarar. Oyuna istediğin zaman başlar, istediğin zaman çıkarsın.


Farklı gurupların birbiri ile savaştığı Point Blank NGoyununda farklı silah seçenekleri ile alan tasarımları oyuncunun seçeneğine bağlı olarak değişiklik gösterir.Sevilen oyun dünya çapında düzenlenen turnuvalarla katılımcılarına çeşitli hediyeler dağıtır. Oyun adına açılan sosyal medya hesaplarında oyuncular ilgi alanlarını, taktikleri, yeni başlayanlar için gerekli bilgileri ve rütbelerini paylaşarak deneyimlerini gerçek hayata taşır. Alınan Ng’ler ile farklı silahlar alabilen oyuncular, çok daha farklı stratejilerle oyun içerisinde çok daha hızlı ilerleme imkanı elde edeceklerdir. Oyun içerisinde kullanılan sanal paralara Ng denmekte ve rütbeler arttıkça alınan sanal paralar strateji alanında çok daha etkili olmaktadır.