Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgisayar kullanımı eğitim hayatı için farklı anlamlar içermeye başladı. Bundan belli bir süre öncesine kadar eğitim ortamında kullanılan bilgisayar ve programlar ile günümüzdekiler arasında bazı farklar görebilirsiniz. Bilgisayarla yapılan işlemlerin artması ve eğitimin teknoloji ile entegre olması bazı yenilikleri beraberinde getirir.

Eğitimde büyük bir yer kaplayan robotik kodlama bilgisayar sistemlerinin evrildiği alanlardan biri olarak bilinir. Dijitalleşmenin hızla geliştiği günümüzde eğitim müfredatları içerisinde robotik kodlama ilk sıralarda yer alır. Geleceğe yön veren alanlar arasında bulunan robotik kodlama aynı zamanda çocukların gelişimi açısından da büyük önem taşır.

Robotik kodlama geleceğe yön vermesinin yanı sıra öğrencilerin gelişimi için etkili bir adımdır. Özellikle öğrencilerin daha analitik bir şekilde düşünmesine robotik kodlama önemli ölçüde katkı sağlar. Yapılan pek çok araştırma neticesinde robotik kodlama eğitiminin beyin fonksiyonlarını artırdığı gözlemlenmiştir. Eğitimin pek çok basamağında yer alan robotik kodlamanın öğrencilere sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir;

Robotik kodlama öğrencilerin analitik düşünme becerileri kazanmasını sağlar.

Bu eğitim sayesinde öğrenciler olay veya durumlar arasındaki ilişkileri bir arada görebilir.

Robotik kodlama öğrenciler yaratıcı düşünmesinde etkin rol oynar.

Problem çözme yeteneğinin gelişmesi için robotik kodlama eğitim önemli bir basamaktır.

Robotik kodlama eğitimi makinelerin çalışma mantığını kavranmasını hızlandırır.

Robotik kodlama eğitimi alan çocuklar yaşam boyu bu etkiyi hayatında görebilirler.

Robotik Kodlama ve Kozmos Lisesi

Hayatın her alanında geniş bir yer kaplayan kodlama özellikle eğitim hayatı için büyük bir önem taşır. Öğrencilerin gelişimine ve analitik düşünme yeteneğine katkıda bulunan bu eğitim sayesinde yaşam boyu öğrenme devam eder. Yazılım alanında uygulamalı ve özgün eğitimleri ile dikkat çeken Kozmos Lisesi için kodlama ayrı bir önem taşır.

Yazılım ve bilişim sistemleri başta olmak üzere, pek çok bölümün temelinde robotik kodlama etkin rol oynar. Yazılım ve yazılım mühendisliği alanının temellerini oluşturan robotik kodlama Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi tarafından verilen standart eğitimler arasında yer alır. Robotik kodlama sayesinde zihin gelişimi artan öğrenciler, çok daha etkin bir şekilde eğitimlere adapte olabilir.

https://www.kozmoslisesi.com/