Endüstriyel mutfak ekipmanlarının çok sayıda tüketici için yiyecek üretmesi gerekir. Sağlam, dayanıklı ve kolay kullanımlı olması önem arz eder. Cihazlar az elektrik tüketmeli, gıda üretim operasyonlarının verimliliğini artırmalı ve çevre dostu olmalıdır. Ekipmanlar, amacına etkin bir şekilde hizmet etmeli ve dayanıklı olmalıdır.

Mutfak personeli için çok çeşitli pişirme, kesme ve temizleme ekipmanları mevcuttur.

Gelin sizleri bazı temel pişirme ekipmanlarıyla tanıştıralım

  • Izgaralar: Yiyeceklere ısı aktaran demir, paslanmaz çelik veya alüminyumdan yapılmış yassı plakalardır.
  • Fritözler: Bazı yiyecekler bir fritözde ısıtılmış yağa daldırılarak hazırlanır. Kızartma süresi ve yağ sıcaklığı, doğrudan yiyecek türüne ve fritözün boyutuna göre değişir. Bir fritöz sepeti ve ısıtma elemanından oluşur ve bir termostat, fritözü kontrol eder.
  • Makarna Pişiriciler: Derin su ısıtıcılar çorbalar, et sosları, spagetti sosları, turta dolguları ve pudingler için en iyisidir, çünkü bu yiyeceklerin kalitesi hacimlerine ve sık sık karıştırılmalarına bakılmaksızın aynı kalır. Mercimek, fasulye ve makarna derin su ısıtıcısında pişirilebilir. Sığ su ısıtıcılar, bu su ısıtıcısının daha iyi görüş ve daha az yiyecek işleme sunduğu yerlerde güveç, köfte, buharda pişirilmiş sebzeleri pişirmek ve ısıtmak için en iyisidir.
  • Ocaklar: Yemek pişirmek, kaynatmak ve buharda pişirmek için kullanılırlar. Gaz ile çalışan ocakların yanı sıra elektrikle çalışan indüksiyonlu brülörler ve ocaklar da mevcuttur
  • Kaynatma Tenceresi: Tencere yemek pişirmek ve et suyu hazırlamak için kullanılır. Genellikle kapaklarıyla birlikte satın alınır.
  • Pizza Fırını: Bütün kafelerin, lokantaların, büfelerin, endüstriyel mutfakların temel pişirme cihazlarından olan pizza fırınlarının uzun süreli kullanım için üretilmiş olması önem arz eder.

Unutmayın, Mutfak Express olarak 1957 yılından gelen sektör tecrübemizle en iyi ve en uygun endüstriyel mutfak ürünlerini beğeninize sunuyoruz. Güvenle alışveriş yapabileceğiniz sitemizde büfeniz, restoranınız, kafeniz ya da yemekhaneniz için tüm endüstriyel mutfak ekipmanlarınızı anında temin edebilirsiniz!