En yüksek seviyedeki radyasyona karşı bile tamamen güvenilir.

Ürünün Türkiye Temsilcisi İstanbul Kurşun ve Metal Sanayi Firma Temsilcisi Burak TOK ürünlerinin piyasada Çin malı taklitlerinin olduğunu söyleyerek, müşterilerin bu konuda satın alırken dikkat etmesi gereken ayırt edici özellikleri anlattı. Yüksek kurşun oksit ile üretilen camlar Almanya’dan ülkemize ithal olarak gelmektedir. Ülkemizde üretimi olmayan camlar, 8mm kalınlıktadır. Taklit düşük kaliteli kurşun camlar ortalama 10 mm kalınlığa sahiptir. Yüksek kurşun oksit (yüksek bir radyasyon koruması) içeren camlar sarımsı dolgun bir renkte olurken taklit camlar normal cama yakın bir tonda olduğunu belirtti. Üreticisi belirsiz, taklit kurşun tuğla kullanmak çalışan personelin yüksek radyasyona maruz kalmasına neden olup, büyük sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti.

Kurşun camları, kapı ve pencere sistemlerine kalibre ederek, kurşun kapı ve kurşun pencere ürettiklerini ifade etti. Kurşun kapılar ve pencereler radyasyonun kaynak odaları, medikal röntgen cihazlarının bulunduğu alanlar, endüstriyel röntgen odalarında kullanıldığını Türk ve Avrupa Standartlarını Karşılamakta Olduğunu Belirtti.

İstanbul Kurşun Ve Metal Sanayi

İstanbul Kurşun Ve Metal Sanayi firması % 100 yerli üretim olarak çalışmaktadır. Medikal sektöründe aktif olan firma bugün Radyasyon ve X ışını odalarının zırhlanması amacı ile hizmet vermektedir. Bu tür yapılarda kapılardan camlara, odalardan xray cihazlarına kadar komple olarak en güvenli şekilde gelebilmesi için firma çalışmaları yapılmaktadır.

İstanbul Kurşun ve Metal Sanayi olarak kurşun cam ve kurşun kapı çalışmaları yapılmaktadır. Özel olarak her tür yapı için projelendirilen, planlanan ve bu plan ve proje doğrultusunda üretimi yapılan tüm ürünlerde her zaman en yüksek kalite kullanılmaktadır. Dünya standartlarına uygun olarak üretilen ürünler CE kalite belgesine sahiptir. 

Yine her tür radyasyon odası ve alanı için kurşun zırhlama ve kurşun kaplama çalışmaları yapılmaktadır. Uzman bir mühendis kadrosu ve deneyimli bir teknik ekip ile yapılan tüm çalışmalar kusursuz bir nitelik taşımaktadır. Tüm odalar için en gerekli olan ve tamamlayıcı çalışmalardan birisi olan kurşun oda- xray ve röntgen çalışmaları sektörün önde gelen firması olarak İstanbul Kurşun Ve Metal Sanayi tarafından güvenle yapılmaktadır.

İstanbul Kurşun Ve Metal Sanayi firması yapmış olduğu tüm üretim ve çalışmalar için gerekli olan belge ve izinlere sahip bir firmadır. Aynı zamanda dünya startlarına uygun olarak çalışabilmek adına gerekli olan kalite belgeleri bulunmaktadır.