Petrol ya da petrol ürünlerinden üretilen ambalajlar plastik ambalaj olarak adlandırılmaktadır.

 Plastik Ambalaj Üretimi

 Petrol kompleks bir karışım olduğu için plastik halini almadan önce işlenmesi gerekmektedir. Plastik ambalaj üretiminin ilk basamağı damıtmadır. Petrol hafif gruplara ayrılır. Bu gruplandırmada plastik için en önemli unsur nafta ismi verilen fraksiyondur. Birçok plastik türü vardır. Kendi aralarında termoplastikler ve termosetler olarak 2'ye ayrılmaktadır.

 Termoplastikler

 Isı ile karşılaşmalarında erir ve soğutulduğunda yine sertleşir.

 Termosetler

 Kalıp halini aldıktan sonra tekrar eritilemeyen plastiklerdir.

 Günümüzde en çok termoplastikler kullanılır. En yaygın termoplastikler Pet, PVC, PE, PS, PP ve PC'dir.

 - Polietilen Teraftalat Ambalajlar (Pet)

 Geri dönüşüme uygun ürünlerden imal edilmektedir. Genellikle meşrubat, yağ ve su şişelerinin ambalajlanmasında kullanılmaktadır.

 - Polivinil Klorür Ambalajlar (PVC)

 Yumuşak ve sert olmak üzere 2 çeşit üretilmektedir. Kullanım alanları sıvı deterjan şişeleri, kimyasal maddeler, kozmetik ve sağlık ürünleri ambalajıdır.

 - PoliPropilen Ambalajlar (PP)

 Isıya ve aşırı yorulmaya karşı dayanıklı ambalajlardır. Ketçap şişesi, margarin tüpü, bisküvi ve cips paketi gibi ürünlerin ambalajları polipropilendir.

 - PoliEtilen Ambalajlar (PE)

 Genellikle çöp torbası üretiminde kullanılan bu ürün, çamaşır suyu, şampuan, deterjan ve motor yağı şişeleri gibi kullanım alanlarına da sahiptir. HDPE ve LPDE olmak üzere 2 çeşidi mevcuttur. HDPE yüksek yoğunluklu, LPDE ise düşük yoğunluklu polietilen olarak adlandırılır.

 - Polikarbonat Ambalajlar (PC)

 Darbelere karşı dayanıklı olan bu ambalaj, genellikle damacana ve biberon gibi ürünlerde kullanılır. Bunların yanı sıra kurşungeçirmez cam yapımında da kullanılmaktadır. İşlenmesi ve şekil alması kolaydır. Bu ambalaj fazlasıyla şeffaf ve ışığı geçirebilen yapıdadır. Birçok camdan daha iyi ışık geçirmektedir.

 - PoliStiren Ambalajlar (PS)

 Fazlasıyla sert ve kırılgan olan bu plastik aynı zamanda parlaktır. Kullanım amacı çok yönlüdür. Genellikle su bardağı, kaset kutuları, fast-food ambalaj kapları, kedi köpek kapları ve kahve kapları bu ambalaj türünden elde edilmektedir. Düşük erime noktasına sahip olan polistiren, düşük maliyetlidir.

 Kervan Tekstil Plastik Ambalaj

 Dünyanın Tüm Bölgelerine üretim yapabilen plastik ambalaj üreticisi

 1988 yılında Denizli'de kurulan, ticari hayatına ev tekstil ürünleri için ambalaj üreterek başlayan firma, 2014 yılı itibari ile alanında uzman 200 kişilik güçlü bir ekiple faaliyetlerine devam etmektedir.

 Üretiminin %50'sini yurt dışına ihraç eden Kervan Plastik Ambalaj, topluma hizmet anlayışı ile yoluna devam etmektedir. Ürün çeşitliliği konusunda da rakiplerini geride bırakmaktadır. Teknoloji ile kaliteyi birleştiren firma, tamamen müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaktadır.

 19 yıllık tecrübe ile kozmetik, tekstil ve oyuncak ambalajları üzerine plastik ambalaj üretmekte ve makine flosunu genişletmektedir.

 Çalışmaları hakkında tüm detaylara www.kervanplastikambalaj.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Plastik ambalajların üretim safhaları olan

 - kesim,

 - frekans,

 - dikiş bölümünü

 tüm detayları ile sayfalarında görebileceğiniz Kervan Plastik Ambalaj, şeffaf hizmet anlayışını her alanda sürdürmektedir.

 Web sitesi üzerinden bilgi alabileceğiniz gibi firmanın tüm işlerini ve fiyat bilgisini +90 258 372 05 42 ve +90 554 602 77 33 no'lu telefonlardan profesyonel ekip aracılığıyla öğrenebilirsiniz.