Anksiyete stres ve depresyon neredeyse hepimiz için yaşamın bir parçası haline gelmiştir. Günden güne zorlaşan yaşam koşulları ve gelir dengesizliği insanların daha fazla çalışmasına ve yaşam kalitelerinin düşmesine sebep olduğu için psikolojik rahatsızlıklar da artma eğilimindedir.

Son yıllarda yaygınlaşan psikolojik rahatsızlıklardan birisi de panik atakdır. Panik atak kişinin tekrar tekrar yaşadığı zorlayıcı bir kaygı halidir. İnsanlar sıklıkla öleceklerine ya da fenalaşacaklarına inanırlar. Panik atak yaşayan kişiler günlük hayatlarında birçok şey yapmaktan kaçınabilirler bunlar asansöre veya toplu taşıma araçlarına binmek, trafikte kalmak veya hastane olmayan yelere gitmek gibi şeyler olabilir. Bazı panik atak durumlarında ise gece uyuyamama gibi belirtiler olabilmektedir.

Herkes panik ataklar yaşayabilir ancak panik ataklar genellikle kadınlarda daha yaygın görülmektedir. Bununla birlikte sağlık konusunda hassas kişiler veya bu konuda travmatik deneyim yaşamış olanlarla birlikte kontrolcü ve mükemmelliyetçi kişilikler bu tip durumlara daha yatkın olabilmektedir.

Panik Atak Anında Yapılması Gerekenler

Panik ataklar öylesine rahatsız edici boyutlara ulaşabilir ki insanlar gerçekten bir tehlike söz konusu olduğunu düşünüp sıklıkla acile giderler. Ancak panik ataklar tehlikeli olmadığı gibi eğer doğru yöntemler uygulanırsa böylesi zorlayıcı aşamalara gelmeden önlenebilir.

Panik atak yaşayanların internet üzerinde en sık yaptığı araştırmaların başında ‘panik atak nasıl geçer’ veya ‘panik atak anında ne yapılması gerekir?’ gibi sorular gelmektedir. Tüm bu sorulara yanıt bulmanız için Nora Psikoloji’nin yazısını okuyabilirsiniz.

Panik Atak Tedavisi

Panik atak tedavisi mümkün olan bir sorundur. Doğru bir tedavi süreci ile panik atalardan tamamen kurtulmak mümkündür. Tedavi sürecinde ilaç veya psikoterapi kullanılmakta olup psikoterapi ilaca göre daha kalıcı ve uzun süreli iyileşmeler sağlayabilmektedir.

Eğer panik ataklar yaşıyorsanız size bu konuda destek sağlayabilecek bir psikolog ile görüşmeniz faydalı olabilir. Destek alacağınız uzmanın bu alanda deneyimli olması da avantaj sağlayabilir. Panik atak tedavisi için izmir’de psikolog arıyorsanız Nora Psikoloji’nin sayfasını ziyaret ederek uzmanları inceleyebilir ve randevu alabilirsiniz. Özellikle kaygı bozuklukları alanında uzman ekibi size en uygun desteği sağlayacaktır. İzmir’de tavsiye edilen psikologlar içinde yer alan merkez şehir dışı ve yurt dışından gelen başvurulara da online görüşmeler ile cevap verebilmektedir.