Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte otogarlar birer terk edilmiş kasabaya dönmüş, havayolu şirketleri ise müşteri bolluğundan ek seferler çıkarmak zorunda kalmıştı. Doğu'nun birçok yerine sefer yapamayan otobüs firmaları, sadece Batı tarafına yaptıkları seferler ile yetinebiliyorlardı. Hal böyle olunca otobüs firmaları bayramın gelmesini biraz olsun rahatlattı.
 

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLUNCA EN ÇOK ONLAR SEVİNDİ
 
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olduğunun açıklanmasının ardından vatandaşlar bayramda yoğunluk yaşamamak adına otogarların yolunu tuttu. Biletlerini şimdiden almak isteyen vatandaşlar otogara akın edince, otobüs firmaları daha önce kırık olan işlerinin bir nebze de olsa açılmasından dolayı mutlu oldu. Daha birkaç ay önce Doğu'da yaşanan çatışmalardan dolayı birçok otobüs firması yolcu bulamadığından dolayı otobüs seferlerini azaltmıştı. Ama bayram yoğunluğundan dolayı otobüs firmaları bu defa da seferleri arttırmaya gitti.
 
YOĞUNLUĞU EN ÇOK ASKER VE ÖĞRENCİLER OLUŞTURUYOR
 
Bayramı şehir dışında ya da kendi memleketlerinde geçirmek isteyenler otobüs firmalarını tercih edince biletler de günler öncesinden tükenmeye başladı. Firmalar da artan talep karşısında ek seferler koymaya başladı. Bayrama haftalar kala yoğunluk artmaya başlarken, otobüs firmaları bayramda yoğunluğun daha da artacağını söyledi. Otogarda oluşan yoğunluğu ise öğrenciler ile er ve erbaşlar oluşturuyor. Onları ise bayram tatilini dışarıda geçirmek isteyen memurlar takip ediyor. Urfa'da üniversite okuyan ya da başka şehirde üniversite okuyup bayramı burada geçirmek isteyen öğrenciler otogarın yolunu tutanların başında yer alıyor. Yine aynı şekilde vatani görevini yapmakta olan ve iznini bayramda ailesini görmek içim kullanacak olan er ve erbaşlar da yoğunluk oluşturanlar arasında yer alıyor.
 
EK SEFERLER BAŞLATILDI
 
Biletlerini şimdiden ayırmaya başlayan vatandaşlar bayramda yoğunluk oluşturacak. Aylardır işleri kesat giden Doğu ve Güneydoğu otobüs firmaları yoğunluk olmasından dolayı mutlu, ayrıca firmalar birikecek yoğunluğu dağıtmak adına otobüs seferlerini arttırdı. Yine bunun yanında çoğu firma eleman sayısında da artışa gitti. Kısa süreli de olsa bayramın gelmesi bazı vatandaşlara istihdam kapısı oldu.
 
'9 GÜNLÜK TATİL ÇALIŞANLAR İÇİN OLDUKÇA İDEAL'
 
9 günlük bayram tatilinin en çok da çalışanlar ve öğrenciler için uygun olduğunu belirten otogar çalışanları, "Burada bayram sonu yoğunluk yaşanacak ve bunlar için de ek seferler düzenliyoruz. Geçen seneye göre satışlar daha az, yoğunluk az. Türkiye'nin siyasi durumundan mı kaynaklanıyor, insanlar dışarı mı çıkmıyor, tatile mi gitmiyor bunun sebebi ne bilmiyoruz. Özellikle çalışanlar ve öğrenciler için bu tatil ideal çünkü 9 gün iki taraf içinde bulunmaz bir fırsat olacak" dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)