Bodrum merkezi ve çevresi ile ziyaretçilerine gezip görebileceği geniş seçenekler sunuyor. Gün içinde Bodrum’da görebileceğiniz birçok doğal güzellik alanı bulunuyor. Bodrum’un batısında yer alan Ortakent ise sakin ve huzurlu yapısı ile sessizliği arayanların başlıca adresi. Hareketli Bodrum turuna sakin bir hava katan Ortakent ve çevresinde ziyaret edebileceğiniz pek çok alan yer alıyor.

Gün içinde Ortakent’in doğal güzelliklerine ışık tutarken, akşam saatlerinde gece eğlencelerine katılabilirsiniz. Bodrum’un merkezine 13 km uzaklıkta yer alan bu bölgeye kolayca ulaşım sağlayabilir ve Ortakent’in temiz plajlarını deneyimleyebilirsiniz. Mandalina bahçeleri ile tanınan Ortakent’te pek çok meyve ağacı ve çiçek türünü bir arada görebilirsiniz. Ortakent’te gezip görmek isteyeceğiniz birçok güzelliği aşağıda bulabilirsiniz.

Kargı Koyu

Ortakent’te denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyen ziyaretçiler için birçok alternatif sunuluyor. Bodrum’un en güzel koylarından birine ev sahipliği yapan Ortakent’te yolunuz düştüğünde, rotanızı Kargı Koyu’na çevirebilirsiniz. Eşsiz sahili ve temiz havası ile Kargı Koyu gün boyunca birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Gün içinde düzenli olarak gelen tekneler sayesinde Kargı Koyu’na kolayca gidip gelebilirsiniz.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Kargı Koyu, yaz aylarında binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Bu koyu diğerlerinden ayıran en önemli detay ise yaz aylarında sahile gelen develer. Yaz aylarına renk katan develer nedeniyle Kargı Koyu aynı zamanda deve plajı olarak da anılıyor.

Ortakent Yahşi  

Mandalina bahçeleri ile göz kamaştıran Ortakent-Yahşi yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri. Tarihi Rum evlerinin hala ayakta kaldığı bölgede zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz. Zamana meydan okuyan Rum evlerini ziyaret edebilir, harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Yahşi Koyu

Ortakent’te yer alan Yahşi Koyu, mavi bayrak ödüllü 5 farklı plajı ile ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. Temiz havayı dalgasız denizi ile birleştiren Yahşi Koyu’nda huzurlu anlar geçirebilirsiniz. Sakin bir yapıya sahip olan denizi ve ortam koşulları sayesinde Ortakent’in en sakin köşesinde kısa bir mola verebilirsiniz. Denizinin en rüzgarlı anlarda bile sakin kalması sayesinde çocuklarınızla güvenle yüzmeniz mümkün.

Gün içinde sadece deniz, kum ve güneşlenmenin yeterli olmadığı anlarda Yahşi Koyu’nda farklı aktiviteler deneyebilirsiniz. Özellikle, dalış rüzgâr sörfü ve çeşitli su sporlarına ilgi duyanlar için Yahşi Koyu harika bir deneyim olabilir.

Bağla Koyu

Ortakent’e yolunuz düştüğünde çevrenize yakın doğal güzelliklere doğru yol alabilirsiniz. Ortakent Yahşi ile Akyarlar arasında kalan bu koy, parlak denizi ve temiz plajı ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Bağla Koyu’na kendi aracınızla ya da Turgutreis dolmuşları ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Ortakent Gezilecek Yerler hem tarihi hem de doğal birçok güzelliği bulabileceğiniz adreslerden biri. Güncel Bodrum haberleri, Bodrum son dakika haberleri ve Bodrum’a dair merak ettiğiniz her şeye  Bodrum Haber farkı ile ulaşabilirsiniz.