Opencart sistemi internetten üstünden satış yapmaya yarayan PHP tabanlı bir sistemdir. E-ticaret sistemlerinde en fazla kullanılan sistem opencart sistemidir. Opencart açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Açık kaynak kodlu sisteme sahip bir yazılım olmasının sebebi farklı kişiler tarafından gelişime açık olmasıdır. Açık kaynak kodu mevcut sitenizdeki bütün kodların herkes tarafından görüleceği anlamını taşımaz. Açık kaynak kodlu yazılımın anlamı; farklı yazılım bilgisine sahip olan kişilerin mevcut yazılıma ek olarak kod ekleyerek mevcut yazılımı çok daha basit, çok daha kullanılabilir bir hale getirmesi anlamı taşır.

Günümüzde internetteki birçok e-ticaret sitesi opencart modül sistemini kullanmaktadır. Bu sistemin kullanılma sebepleri hiç kod bilgisi olmayan bir kişinin bile bu sistemi rahat bir şekilde kullanabilecek olabilmesidir. Sahip olduğunuz ürünleri internet sitenizde rahatça satmaya başlayabilirsiniz. Opencart yazılımı ile e-ticaret sitenize sınırsız bir şekilde ürün girişi yapabilir ve sitenizde ürünlerinizin tanıtımlarını yapabilirsiniz. Sınırsız kategoriler oluşturabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Opencart sisteminde farklı birçok dil seçeneğini ile birlikte farklı ülkelerin para birimlerini de bulabilirsiniz. Opencart sistemi otomatik resim boyutlandırma gibi bir özelliğin yanı sıra daha birçok özelliğe de sahiptir. Opencart yazılım sistemi tamamen ücretsiz bir e-ticaret scriptidir. Ücretsiz scriptler arasında Opencart, magento, pretashop, oscommerce gibi birçok seçenek mevcut bulunmaktadır ama aralarında en kolay, modül ve bol miktarda temaya sahip olanı Opencart’ tır. Bunların yanı sıra Opencart’ ın kullanımı kolay, entegrasyonu kolay, ücretsiz ödeme modülü, ücretsiz kargo modülü, google ile dost olması ve geliştirilmeye açık olan bir altyapıya sahip olması onu çok daha kullanılabilir bir yazılım haline getirmektedir.

Opencart ile hızlı bir kurulum yapabilirsiniz. Opencart’ ta 6000’ den fazla eklenti ve modül mevcut bulunmaktadır. Opencart ile kurulum yapabilmeniz, modül ve yapılandırma yapabilmeniz için Türkçe forumlarda binlerde anlatım ve doküman videosu bulabilmeniz mümkündür. Açık kaynak kodlu olduğu için sürekli geliştirilebilir bir yazılımdır. Son derece güvenli SSL ve PCI uyumlu bir sistemdir. opencart tema’ ları ile internet üstünden kolayca satış yapabilirsiniz.