Klasik üçüncü sayfa haberlerinden ilham alınarak ortaya konulan bir proje olan Topal Şükran’ın Maceraları Film izle içerisine son eklenen yapım olarak kendini gösterecek. İkinci sınıf filmler arasında yer alan bu filmde genel olarak ana karaktere yoğunlaşılarak etrafında şekillenen olaylar dizisinden bahsedilecek. Daha çok psikolojik gelişimi içeren bir film olarak öne çıkmakta ve geleneksel esintileri de içerisinde barındırmaktadır. Onur Ünlü, kendi tarını başarıyla yansıttığı bu filmde alışılagelmiş yapısıyla olay örgüsünü ortaya koyabiliyor. Aynı zamanda da hayata karşı olan farklı bakış açısını yansıtması aşamasında da önemli bir yer tutabilecek türde de kendini gösterebiliyor.

Topal Şükran’ın Maceraları içerisindeki olay örgü ana karakterin son derecede neşeli bir hayata sahip olmasıyla başlıyor. Ancak sonrasında da kaza geçirerek, annesini de kaybedecektir. Hayat onun için bir anda içinden çıkılmaz bir hal alacak ve Şükran’ın herhangi bir isteğinin gerçekleşmesi durumu da söz konusu olmayacaktır. Topal Şükran’ın hayatı tam olarak bu olay sonrasında başlıyor ve sinema severlere keyifli anları yaşatabilecek bir film de ortaya çıkıyor. Varlık mücadelesine giren ve acıyı gerçekten tadan Şükran için hayat bambaşka bir hal alıyor. Sonrasında da Şükran’ın hayatından kısa kısa öykülere de yer veriliyor. 2021 filmleri içerisinde görülen bir tarz olarak da öne çıkabiliyor.

Onur Ünlü, her zaman farklılıktan yana biri olduğunu Topal Şükran’ın Maceraları içerisinde de gösterebiliyor. Ancak bu film içerisinde olay örgüsü benzer olsa da anlatma süreci biraz daha farklı bir biçimde işleniyor. Aynı zamanda da bu film içerisinde kendini tekrarladığı da görülebiliyor. Filmin baştan sonra aynı çıtada ilerlemesi de seyircilerin zaman zaman sıkılmasına neden olabiliyor. Filmde pek fazla bir replik olmaması da seyircilerin sıkılmasına neden olan diğer bir etmen olarak görülüyor. Her koşulda da sıkıcı ve tekrar eden bir yapım olarak; Komedi filmileri  arasında vasat bir grafik de çizebiliyor. Film sahnelerinin yetersiz kalması anlamında da yarıda kapatılabilecek bir film olarak görülebiliyor.