Kendine özgü bir blockchain tabanına sahip Dexchain, merkeziyetsiz piyasalara verilebilecek en iyi örnek olarak yatırımcıların karşısına Parex’i çıkardı. Ülkemizde de 5 binden fazla kurumun yatırım yaptığı bu piyasalarda Blockchain, ERC20, TRC20, TRON, MyDexChain tabanlı coinler listenebilecektir, piyasaya özgü üretilen stabil coinlerin alım satımı da gerçekleştirilmekte. Ayrıca takas ve swap sisteminin de bulunduğu bu sistemler için işlem ücretide alınmıyor . MyDexchain teknolojisi ile hayatımıza giren bu sistem üzerinden satın alınabilecek Dexchain anlık işlem hacmi de 2.764,72 TRY’dir.

Yeni Nesil Merkeziyetsiz Borsalar

Kripto para platformlarının teknoloji ile birlikte gelişmeye devam etmesi ile birlikte, teknoloji anlamında boy gösteren şirketler de bu anlamda önemli adımlar atıyor. Özellikle de ticari entegrasyon anlamında hız kazanan bu projelerin daha güvenli olması da yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Artık kripto para yatırım ve madenciliği yapmak için herhangi bir yazılım program bilmeye ya da donanım anlamında çok güçlü bilgisayarlar kullanmaya gerek kalmıyor. Çünkü bu projeler sayesinde kurulan merkeziyetsiz platformlarda madencilik işlemleri ekran kartı ile değil, harddisk ile yapılıyor. Bu çevre dostu bir yatırım fırsatı sunuyor. Kripto para madenciliğinde söz konusu olan devasa elektrik sarfiyatı yarı yarıya düşüyor.

NODE zincirine Entegrasyon DexChain

Kripto para yatırımında önemli bir nokta oluşturan NODE, yani düğüm sistemleri, artık bu piyasalara da entegre edilmiş durumda. Dolayısıyla işlem onay ve depolanması gibi aksiyonlar, oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor. Çünkü bu sistemlerde herhangi bir üçüncü aracı bulunmuyor. Yani sistemde yalnızca platform ve yatırımcı bulunuyor. Ayrıca yatırımcının bilgilerinin depolanmasını gerektirecek herhangi bir konuya da yer verilmiyor. Çünkü anonim olan bu sistemlerde kullanıcı belirleyeceği güçlü bir şifre ile sisteme istediği zaman giriş gerçekleştirebiliyor.

Hız Avantajı ve Enerji Verimliği Ön Planda

Merkeziyetsiz sistemlerde ön plana çıkan diğer bir özellik ise hız oluyor. Kripto para yatırımı ve madenciliğinde belki de en önemli kavran olan hız, bu piyasalarda Bitcoin ve Eterium piyasalarından dahi daha ileride. Öyle ki bu sistemlerde saniyede 1.000.000.000 işlem yapmak mümkün engellenemez yok edilemez ve hızı arttırılabilir yapıda olduğu için gelişim sürekliliği olan bir yapıdan bahsediyoruz. Ekonominin merkeziyetsiz bir hale getirilebilmesi için atılan bu adımda, kripto  para sektörüde olumlu etkilenmiş olacaktır.

Daha fazla bilgi için;

Twitter: https://twitter.com/parexmarket

Instagram: https://instagram.com/parexmarket

Telegram: https://t.me/parexmarket