Kadın ya da erkek, cinsiyet gözetmeksizin istenmeyen tüy problemi günümüzde birçok bireyin günlük yaşamını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu noktada gelişen teknoloji ile yaşamımıza girmiş olan lazer epilasyonun istenmeyen tüy problemine karşı olumlu sonuçlar verdiği görülmektedir. Merak edilen konuların başında bu yöntemine etkili olup olmadığı ve lazer epilasyon fiyatları Ankara için değişmekte midir konularını içermektedir. Öncelikle bu fiyatlar uygulanan bölgeye, cihaz seçimi ve seans sayısı gibi faktörlere göre değişmektedir.

Hemen hemen her bölgeye, her tüy yoğunluğuna yönelik uygulanabilmekte olan lazer epilasyonun genel olarak 8 seansa kadar ve bazı ekstrem durumlarda ise 1-2 seans daha fazla sürdüğü bilinmektedir. Fiyatlar genellikle Ankara botoks fiyatları gibi seansları içeren ve uygulanan bölge biçiminde paketleri şeklinde ücretlendirilmektedir. Yani yüz bölgesi, bikini bölgesi ya da tüm vücut şeklinde ve ortalama seansları da dahil edecek şekilde belirlenmektedir. Bu noktada seans başına veya paket şeklinde bir seçim yapmak mümkündür.

Lazer Epilasyon Seansları Nasıldır?

Lazer epilasyonun seans süreleri erkek ve kadınlar için farklı ayrıca tüy yoğunluğu ve cilt rengi, cilt dokusuna göre farklılık göstermektedir. Bu durumda ortalama olarak 8 seans sürse de sayılan unsurlara bağlı olarak bir ya da iki seans fazla olabilmektedir. Bu durumda lazer epilasyon fiyatları Ankara gibi çeşitli illerde seans başına ya da ortalama seans şeklinde belirlenmektedir. Seans süreleri yaklaşık olarak yarım saat ile 45 dakika arasında değişebilmektedir.

Uygulamalarda kişi çok az bir ağrı duyabilir ya da acı eşiği düşük olan kişilerde bu çok sık görülen bir durumdur. Fakat kadınlara göre erkeklerde bu oran biraz daha fazla olabilmektedir. Fakat yine de seans sonrası şiddetli ağrılar görülmemektedir. Bu sebeple klasik yöntemlerin yanı sıra buz lazer gibi farklı lazer epilasyonun farklı türleri denenebilir.

Lazer Epilasyon Hangi Ciltlere Uygundur?

Cilt renginin belirlenmesinde de büyük rol oynayan melanin pigmenti, cilt rengi farklı olan kişilerde lazer epilasyonun da farklı etkiler açığa çıkmasında etkili olmaktadır. Bu doğrultuda cilt rengi bronz ya da buğday olan bireylerde daha fazla dalga boyu uygulanması için açılma beklenmektedir. Bunun yanı sıra koyu cilt tenine sahip bireylerde dalga boyu düşük uygulamalar yapılmakta ve daha fazla seans uygulanmaktadır.

Özellikle düşük dalga boyu ile uygulamanın yapılması gereken koyu ciltli bireylerde düşük dozlarda seanslar yapıldığından daha fazla seans ve buna bağlı olarak da daha ek ücret durumu ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple Ankara botoks fiyatları gibi paket şeklinde belirlenen paketlerden almak yerine seans başına bir ücretlendirme tercih edilebilir. Bu sayede hem daha uygun bir fiyat hem de daha etkili bir uygulama şansı yakalanmış olur.

Lazer Epilasyonun Avantajları

Günümüzde bireylerin en çok tercih ettiği istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemi olan lazer epilasyonun klasik yöntemlere göre birtakım avantajları vardır. Özellikle lazer epilasyon fiyatları Ankara gibi unsurlar da dikkate alındığında bu yöntemin tercih edilmesinde şu noktalar belirleyici olabilmektedir:

  • Yöntemi uygulayan bireylerin %90’ınında başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
  • Bacak, sırt ve benzeri geniş tüy alanlarında uygulanabilmekte ve etkili sonuçlar verebilmektedir.
  • Aynı zamanda kıl dönmesi gibi çeşitli tüy sorularında da etkilidir.
  • Sağlığa hiçbir zararı bulunmamaktadır.
  • Uygulayıcıya bağlı olmak kaydı ile oldukça güvenlidir.

Sayılan etkiler sebebi ile bugün birçok kişi Ankara botoks fiyatları gibi oldukça uygun fiyatlar ile sunulan bu uygulamayı tercih etmekte ve olumlu geri dönüşler yapmaktadır.  Ayrıca yöntem hakkında detaylı bilgiler almak isteyeneler https://www.drbuketyildirim.com  adresinden faydalı bilgilere ulaşabilmekte ve merak ettiği konuları öğrenebilmektedir.