Özellikle kadınların oldukça önemsediği ve iyi görünmesi için ekstra çaba sarf ettiği kaşlar, kaş ekimi işlemleri ile istenildiği gibi tasarlanabilmektedir. Kaş ekimi aslında kişilerin kalıcı kaş kayıplarında etkili olan bir yöntemdir. Kaş bölgelerinde kesin olarak kıl çıkmama durumunda uygulanan bir yöntemdir. Zamanla veya yanlış alım teknikleri ile incelen ve istenildiği gibi kişinin yüzüne uygun olmayan kaşlar için ideal bir işlem olmaktadır. Kaşlar kişinin yüz yapısına ve genel olarak gözüne uygun olmadığına hoş olmayan bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Bu durum bazen hafife alınsa da aslında kişilerin görünümünü önemli ölçüde etkilemektedir.  Doktor Yetkin Bayer kaş ekimi ile ilgili aklınızdaki soruları cevapladı;

Kaş Ekimi Nedir?

Kaş ekimi nedir sorusunun cevabı günümüzde birçok kadını ilgilendiren bir cevap olmaktadır. Belirli bir dönemde oldukça moda olan ince kaşlar günümüzde birçok kadının kaş kaybı yaşamasına neden olmuştur. O modaya uymak için birçok kadın kaşlarına kalıcı olarak zarar vermiştir. Kaş kayıplarının genel olarak temel nedeni aslında yanlış kaş alım işlemleridir. Doğuştan kaş yapısı seyrek veya aslında istenilen renkte olmadığı için az görünen kadınlarda vardır. Bu durum birçok kadının görünümünü etkilemekte ve güzelliğine gölge düşürmektedir. Etkili kaş ekimi teknikleri ile ise bu durum tamamen tersine çevrilmektedir. Kişilere yapılan eşsiz bir kaş tasarımı ve kaş ekimi ile eskisinden çok daha genç ve daha etkili bir görünüm elde edilmektedir.

Kişilerin nasıl göründüğünü doğrudan etkileyen ve yüzlerine karakteristik bir etki yaratan kaş ekimi oldukça önemlidir. Kaş ekimi işlemleri ile birçok kadın çok daha genç görünmekte ve en önemlisi yüzlerine uygun olan kaşlara kavuşmaktadır. Kaş ekim işlemlerine dair daha fazla bilgi verecek ve bu işlemi yaptırmak isteyenlere yardımcı olacak olursak.

Kaşlar Neden Dökülür ve Neden İncelir?

Bazı insanların kaş yapısı doğuştan ince ve seyrek iken bazı insanların kaşları sonradan bu hale gelir. Bun neden olan farklı etmenler vardır. Kişilerin kendi hataları veya zamanın doğal akışı bazen vücudun belirli bölgelerinde deformasyona neden olabilmektedir. Kaşların dökülmesinde ve incelmesinde etkili olan durumlar şu şekilde olmaktadır;

  • Yaşlanmaya bağlı olarak değişen hormonlar kişinin kaşlarında dökülmelere sebep olmaktadır.
  • Tiroit bezlerinin yeterli hormon üretmemesi de kaşların dökülmelerine neden olan durumlar arasındadır.
  • Kemoterapi tedavisi gören hastalarda ayrıca bilindiği gibi kıl dökülmeleri meydana gelmektedir. Bu kıl kayıpları yalnızca saçlarda değil, kaş ve kirpiklerde de görülmektedir.
  • Doğru ve yeterli beslenmeme kıl köklerinin zayıflamasına ve zamanla dökülmesine neden olan bir durumdur.
  • Kaşlarda en fazla tahribata neden olan durum ise kuşkusuz kişilerin yanlış yöntemler ile kaşlarını almasıdır. Yüzlerine uygun olmayan kaş alımları yapmaları ve sürekli bunu tekrarlamaları kişilerde kalıcı kaş kayıplarına neden olmaktadır.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Kaş ekimi işlemlerinde klasik FUE yöntemi tercih edilmektedir. Kıl nakil işlemlerinde en fazla tercih edilen ve oldukça etkili olan bu yöntem kaş ekim işlemlerinin de favorisi olmaktadır. FUE tekniği ile kaş ekiminde kişinin uygun donör bölgesinden alınan sağlıklı kıl kökleri kaşlarındaki boşluklara ekilir. Burada dikkatli olunması gereken en önemli nokta ekim yapılacak olan alanda kesin kıl kaybı yaşanmış olmasıdır. Bunu anlamak için bölgede ne kadar süredir kıl çıkmadığı tespit edilir. Ekim yapılacak olan bölgelerde kalıcı olarak kıl kaybının yaşanmış olması gerekir.

Tekniğin uygulanması için özel ve son teknoloji cihazlar kullanılır ve bunlar ile başarılı bir biçimde kıl kökleri toplanır. Toplanan kıl kökleri yine aynı tür cihazlar ile açılan kanallara ekilerek kaş ekimi işlemi tamamlanır. Kaş ekiminde tamamen kişinin kendi kılları kullanılır ve bu sayede doğal bir görünüm elde edilir. Öncesinde kişilerin yüzlerine en uygun tasarımlar yapılır ve buna göre ekim işlemi yapılır.