Karın germe ameliyatlarına talep her geçen gün biraz daha artmakta. İster kadın olsun ister erkek yılların getirdiği vücut deformasyonlarını düzeltmek adına estetik cerrahiye başvuruyorlar. Bel ve karın bölgesindeki kaslar yerçekiminin de etkisiyle aşağıya doğru sarkıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op.Dr. Leyla Arvas gençlik yıllarındaki gibi düz ve gergin bir karın yapısına ulaşmak için karın germe estetiğini öneriyor. Karın germe operasyonunda karın bölgesindeki fazla deri çıkartılarak, karın derisi gerginleştiriliyor ve kişiye daha dinamik bir form kazandırılıyor.

 Karın Germe Kimlere Yapılır?

Karın germe ameliyatı genetik faktörlerden dolayı, hamilelikten sonra, çoğul gebelik yaşayan kadınlarda ya da kilo alıp verme sonucunda karın bölgesinde bollaşma, gevşeme, sarkıklık, çatlama izi görülen kişilere uygulanmaktadır. Karın bölgesindeki deri sarkıklıkları kişilerin hayat kalitesini olumsuz yönde etkilemekte, kişi eğilmek, ayakkabı bağlamak, egzersiz yapmak gibi eylemleri rahatça yapamamaktadır. Ayrıca kıyafet seçimi de karın bölgesinde sarkıklık ve gevşeme olan kişiler için zor olmaktadır. Karın germe ameliyatları, karın bölgesindeki yağlanmadan mutsuz olan, günlük hareketleri bile yapmakta zorlanan, özgüven kaybı yaşayan, ince ve sıkı bir karın yapısı isteyen kişilere yapılmaktadır.

 Karın Germe Nasıl Yapılır?

Abdominoplasti adını verdiğimiz karın germe ameliyatları hijyenik ve steril hastane ortamında ve kişiye genel anestezi uygulanarak yapılır. Kişinin karın bölgesindeki yağlanma oranına göre öncelikle karın ve bel bölgesine liposuction yapılabileceğini belirten Op.Dr. Leyla Arvas, karın germe operasyonu için karnın alt bölümünden yatay bir kesi işlemi yapıldığını belirtti. Kesi işleminden sonra karın derisinin yukarıya doğru çekilip gerdirilmesiyle beraber, karın bölgesine hafif bir bombelik veren karın ön duvarındaki rektus kasları birbirine yakınlaştırılarak dikilir. İç korse etkisi yaratılan karın bölgesinde aşağıya doğru kayan göbek deliği yeniden oluşturularak görünüm bütünlüğü sağlanır. Hastanede kalış süresi 2 gün olan karın germe operasyonunda önceleri belden bükülü şekilde yürümek ve karın kaslarını gerdirici hareketlerden kaçınmak gereklidir. Hareketsiz olarak hep aynı şekilde durmak kan dolaşımını azaltmakta, iyileşme süresinin uzamasına neden olmaktadır. Bu bakımdan birkaç gün içerisinde normal dik  yürüyüş pozisyonuna geçilmelidir.

Karın Germe Ameliyatının Avantajları Nelerdir?

Karın kasları hamilelikten sonra ya da aşırı kilo kaybı sonrasında gevşeyip yayılabilir. Karın kaslarındaki bu sarkıklık rejim ya da egzersizle düzeltilememektedir. Karın germe ameliyatı gevşemiş ve sarkmış olan kasları cerrahi müdahaleyle sıkılaştırarak fazla olan derinin vücut dışına çıkarılmasını sağlar. Fazla yağ ve deri çıktıktan sonra karın yapısı düz ve gergin görünmektedir. Karın germe operasyonuyla kadınlarda Stres Üriner İnkontinans probleminin önüne geçilir. Bu problem kadınlarda genellikle çoğul doğumlardan sonra görülen, kontrol edilemeyen idrar kaçırma problemidir. Kişi gülerken, hapşırırken, öksürürken görülebilir. İdrar kası bölgesindeki doku kullanılarak idrar kesesinin önü tıkanır ve inkontinans azaltılır. Karın germe ameliyatıyla aynı zamanda karın dokusunun karın duvarının dışına çıkıp cep oluşturduğu ventral fıtık problemi de çözülebilmektedir. Ventral fıtık apandisit, sezeryan yada fazla kilo kaybı neticesinde karın kaslarının zayıflaması sonucunda oluşur. Abdominoplasti operasyonunda ventral fıtık oluşumu karın kaslarının sıkılaştırılması ile ortadan kalkmaktadır. Karın biçiminin düzleştirilerek daha sıkı bir görünüm elde edilmesinin yanı sıra hastaların ameliyattan sonra duruş problemlerinde de azalma görülen, sırt ve bel ağrılarının ortadan kalkmasına yardımcı bir operasyondur.

 Karın Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır mı?

Karın germe operasyonu ile karındaki kaslar anatomik olarak olmaları gereken pozisyona getirilir. Karın germe operasyonunda kesi izi göbek alt bölgesinden pubis bölgesinin hemen üzerinden yapılmaktadır. Sezaryen çizgisinden yanlara doğru biraz daha uzun olan bu çizgi operasyonun ilk günlerinde kırmızı olmaktadır. Daha sonra iz rengi pembeleşmekte daha ileriki zamanlarda beyazlamaktadır. Bu operasyonda iz kalmaktadır ancak iz bikini bölgesinde kalacağı için dışarıdan görülmemektedir. Karın germe ameliyatından sonra bu bölümün gerginliğe maruz bırakılmaması izlerin görünürlüğünü azaltıcı niteliktedir. Dikiş izleri fazla gerilirse açılmaz ama iyileşmesi ince bir çizgi şeklinde olmamakta görünürlüğü kalın olmaktadır. Operasyondan sonra kullanılacak iz giderici kremler ve bant kullanımı düzenli olarak yaklaşık altı ay boyunca yapılmalıdır. Lazer tedavisi de izlerin geçmesine yardımcı bir tedavidir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları Nelerdir?

Sağlık bakanlığı onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op.Dr. Leyla Arvas’ ın yapacağı karın germe operasyonuyla eski formunuza yeniden kavuşmak için İstanbul Quartz Poliklinik +90 212 241 46 24 numaralı telefonumuzu arayarak bizlere ulaşabilir, Karın Germe Ameliyatı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op.Dr.LeylaArvas

Plastik Estetik Cerrahi

https://www.drleylaarvas.com

Facebook :@ drleylaarvas

Instagram :@ drleylaarvas