Hayatımız da en çok zamanı işimize ayırmaktayız. Bu sebeple hayatımızda iş fazla büyük bir yer kaplamaktadır. İyi bir iş mutluluk getirirken kötü bir iş ise mutsuzluk getirebilir.

İş yerinde hem iş veren hem de işçi için bir çok hak ve ödevler mevcuttur. Bu hak ve ödevler işçi ve iş veren arasında yapılan bir anlaşma ile yazılı hale getirilir. Ve bu yazılı hale getirilen belgeye iş sözleşmesi denir. İş sözleşmesi ile başlayan karşılıklı hak ve ödevler iki tarafında sorumluluğu altında hukuk alanınca güvence altına alınmış ve adaletli olmak zorundadır. Bir taraf diğer taraftan aşağı şekilde değildir eşit şekilde konular gözetilerek bu iş anlaşması hazırlanır ve imzalanır. Gerek bu anlaşma maddelerinden kaynaklı gerekse iş hayatında ki resmi olan hak ve ödevler ile ilgili karşılanacak soru ve sorunlar iş avukatı sayesinde çözümlenebilir.

İş hukuku kapsamında bir çok konu başlığı bulunmaktadır. Bunların başında ise; iş sözleşmesi, ücret bilgilendirilmesi, mesai saatleri, fazla mesai saatleri, fazla mesai çalışma süresinin ücretlendirilmesi, izin konuları, ücretli ve ücretsiz izinlerin düzenlenmesi, tatil günlerinin belirlenmesi, haftalık ve aylık toplam çalışma süresi, lokavt, grev, iş sözleşmesinin feshi ( gerek tek taraflı gerek iki taraflı olarak), ücretin ödenme şekli ve ödenme yeri gibi daha da detaylı hale getirilebilecek konular mevcuttur.

İzmit iş avukatı olarak hizmet veren hukukçular bu konularda hem iş verene hem işçiye destek sağlamaktadır. İş hayatında sadece işçinin değil işverenin de hakları ve ödevleri bulunmaktadır. Kısacası işçinin en iyi iş hukuku avukatı ile çalışama hakkı olduğu gibi işvereninde aynı hakkı mevcuttur.

İşçi ve iş veren karşılıklı ödev ve borçlarını yerine getirmekle yükümlüdür. Bunun aksi durumu ile iş hukuku ilgilenmektedir. Bu konularda ki soru ve sorunları en iyi ve sağlıklı şekilde çözebilecek kişiler yine iş hukuku alanında etkili olan avukatlardır. İş hayatınızda ki verimsizlik ve sorunların kaynağı hak ve ödevler arasında ise iş hukuku alnında yer alan konularla ilgili ise sizlere avukatlar en verimli şekilde hizmet verilecektir.