Sayısız farklı sebepten dolayı ortaya çıkabilen saç dökülmesi sonucunda gerçekleşen kellik, erkek veya kadın fark etmeden herkes için dış görünüşte kimi dezavantajlar oluşturabiliyor. Her yaşta görülebilen saç dökülmesi, günümüzde FUE, DHI gibi saç ekimi yöntemleri ile saatler içerisinde tedavi edilebiliyor.

Doğru şekilde yapılan saç ekimi operasyonları ile istenen doğal görünümde sağlıklı ve gür saçlara kavuşabilmek oldukça kolay. Kullanılan özel yöntemler sayesinde sadece birkaç saat içinde tamamlanabilen operasyonlar ile kişiler günlük yaşantısına hemen dönebilmekte.

Saç Ekimi Kolay Ancak Hassas Bir Süreç

Saç ekimi operasyonları oldukça yüksek teknolojik ekipmanlar gerektiren, tecrübeye ihtiyaç duyan bir süreç olarak görülüyor. Ekim işlemine başlamadan önce yapılan konsültasyondan itibaren mutlaka uzman bir kadro tarafından yönetilmesi gereken ekim sürecinde, greft sayısının belirlenmesinden kullanılacak olan yöntemin doğru seçilmesine kadar her nokta fazlasıyla önemli.

En iyi saç ekimi merkezi ile çalışmak bu operasyonda başarının en büyük anahtarı. Steril ameliyathane ortamında, tecrübeli bir ekip tarafından gerçekleştirilmesi gereken işlemde her aşamanın doğru şekilde uygulanması gerekiyor.

Lale Saç Ekimi Merkezi, İstanbul’da dünyanın dört bir yanından gelen hastalara hizmet veriyor. DHI ve FUE gibi modern yöntemlerin kullanıldığı merkezde her zaman için en iyi sonuçlar hedefleniyor.

En Başarılı Saç Ekimi Yöntemleri Hangileri?

Saç ekiminde geçmişten bugüne kadar pek çok yöntem kullanılmış olsa da bugün iki ana yöntem ön plana çıkmakta. https://www.lalesacekimi.com/fue-sac-ekimi/ve DHI teknikleri, hızlı iyileşme sağlayarak kısa sürede istenen görünüme kavuşmanızı, saçlarınızın doğal ve sağlıklı şekilde uzamasını sağlıyor.

DHI yöntemi kullanılarak yapılan saç ekimi operasyonlarında, milimetrik uçlara sahip olan iğneler aracılığıyla, donör olarak adlandırılan bölgeden kökler teker teker alınıyor. Daha sonra, 40-45 derece açı ile, doğal görünüm sağlayacak şekilde ekim yapılacak alana yerleştiriliyor. Özel bir iğne ile yapılan bu işlemde, ekim yapacak olan ekibin tecrübesi büyük öneme sahip.

FUE tekniği ile yapılan saç ekimi operasyonlarında da yine aynı şekilde özel uçlara sahip kalemler kullanılıyor. Saç yapınıza bağlı olarak pek çok farklı tipte kalem ve uç kullanılan FUE tekniği de modern dönemde kullanılan yaygın saç ekimi yöntemleri arasında gösteriliyor.

Uzman bir ekip tarafından yapılması halinde çok yüksek başarı oranına sahip olan her iki yöntemde de iyileşme süreci fazlasıyla hızlı. Hastalar, çoğu zaman operasyondan hemen sonra günlük yaşantılarına devam edebiliyor.

Saç Ekimi Öncesi ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi operasyonu mutlaka öncesi ve sonrası bir arada ele alınması gereken bir işlem olarak bilinmektedir. Bu operasyona hazırlık aşaması, tıpkı operasyonun doğru şekilde yapılması kadar önemli kabul edilir.

Saç ekimi öncesinde, kişinin kan dolaşımının sağlıklı olması ve saç köklerinin güçlenmesi adına kafein, alkol ve sigara gibi uyarıcıların tüketimine ara verilmesi öneriliyor. Bu uyarıcılar saç köklerini doğrudan etkilediği için ekim işlemini olumsuz etkileyebiliyor.

Saç ekimi işleminden hemen sonra günlük yaşantıya devam edilebiliyor olsa da saç köklerinin doğru şekilde iyileşebilmesi adına dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Doktorunuzun tavsiyesine bağlı olarak, bir süre güneşten kaçınmanız ve saçlarınızı darbeden korumanız gerekebilir. Yine aynı şekilde, operasyon sonrasında gerekli görülüyorsa pansumanların ve diğer bakımların aksatılmadan yapılması oldukça önemli.

Lale Saç Ekimi Merkezi, bu operasyonun konsültasyonundan başlayarak işlem sonrasında gerekli olan bakımlara kadar her aşamasını bir bütün olarak ele alıyor. Hastaların operasyon sonrasında istedikleri görünüme kavuşabilmeleri, saçların doğal bir görünüm ile uzaması adına gereken tüm işlemler uzman ve tecrübeli bir kadro tarafından yürütülüyor.