Dünya’da ve Türkiye’de online alışveriş her geçen daha fazla yaygınlaşıyor.

Hem vakitten hem nakitten kazandırması herkesi online alışverişe yönlendiriyor.

Türkiye’de de hepsiburada, lcw, gittigidiyor, tozlu giyim, morhipo, markafoni, n11, 1v1y gibi çok sayıda online alışveriş sitesi faaliyet gösteriyor.

Kullanıcılar da sürekli arama motorlarından şu tür aramalar yapıyor: en ucuz alışveriş sitesi hangisi, en ucuz alışveriş siteleri, internet alışveriş siteleri, internetten alışveriş siteleri, internetten ucuz alışveriş siteleri, en ucuz internet alışveriş sitesi, ucuz alışveriş siteleri ve kapıda ödemeli olanlar, en iyi online alışveriş sitesi, internetten ucuz alışveriş vb.

İnternetten online ucuz ve kapıda ödemeli alışveriş sitelerine bir yenisi eklendi. OnlineAlUcuzAl.Com sitesi de ziyaretçilerine % 100 müşteri memnuniyeti sunmayı hedefliyor.

Birçok üründe kampanyalı özel fiyatlar sunan sitede kredi kartınıza taksit imkanı da bulunmakta.

2013 YILINDA HER HAFTA BİR PIRLANTA YÜZÜK SATILDI

Sahibinden.com, 2013 yılı sahibindex "alışveriş" verilerini açıkladı. 1 Ocak - 31 Aralık 2013 tarihleri arasında sahibinden.com'un "alışveriş" kategorisine girilen 6 milyonu aşkın ilan arasında en fazla ilan, giyim ve aksesuar kategorisinde olurken, onu bilgisayar ve cep telefonu ilanları takip etti.

PIRLANTA YÜZÜK DE İNTERNETTEN ALINIYOR

sahibinden.com'un 2013 alışveriş verilerinin ortaya koyduğu en ilginç sonuçlardan biri pırlanta yüzüklerin de artık internetten alınıp satılıyor olması. 2013 yılında her hafta bir adet, toplamda 52 adet pırlanta yüzük alınıp satıldı.

GÜNDE 13 GİTAR SATILDI

Bir diğer ilginç veri ise müzik aletleri kategorisinde yaşandı. 2013 yılında sahibinden.com aracılığıyla günde ortalama 13 gitar yeni sahibine kavuştu. Ortalama 450 TL'ye satılan bas gitarı, ortalama 410 TL ile elektrogitar takip etti.

TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNİN GÖZDESİ CEP TELEFONU OLDU

2013 yılında yaklaşık 35 bin adet dizüstü bilgisayar satışının gerçekleştiği sahibinden.com'da, en çok tercih edilen markalar HP, Acer ve Toshiba oldu. Son yılların gözde teknoloji ürünlerinden Tablet PC ise 17 bin adet civarında satıldı.

sahibindex 2013 "alışveriş" verilerine göre, cep telefonu yaklaşık 160 bin adet ile teknoloji kategorisinde en çok satışı gerçekleşen ürün oldu. Cep telefonunda en çok tercih edilen marka Samsung olurken, onu Apple, Nokia ve HTC takip etti. Akıllı telefonlar içinde ise yaklaşık 13 bin adetle en çok satılan cep telefonu siyah renkli iPhone 5 oldu.

sahibinden.com verilerine göre, popüler bir başka teknoloji ürünü ise oyun konsolları oldu. Yıl boyunca yaklaşık 11 bin adet satılan oyun konsollarından ilk sırada 5 bin 111 adetle PS3 yer alırken, onu PS2 ve Xbox360 izledi.

Kullanıcı sayısı her geçen gün artan SLR fotoğraf makinelerinde ise en çok satılan marka Canon'du. Canon'u ezeli rakibi Nikon takip ederken, en çok satılan diğer markalar ise Sony ve Fujifilm oldu.