Birçok haber sitesinde veya haber kanalında rastlamışsınızdır. İlaçların doğru zamanda, doğru miktarda ve doğru şekilde tüketilmemesi kişi üzerinde kalıcı hasarlar bırakabilmekte ve onu ölüme kadar götürebilmektedir. Bu yüzden eğer ilaç kullanıyorsak ve kafamızda kullanımıyla ilgili bir soru işareti mevcutsa mutlaka hekime danışmalı, etrafımızda bir hekim yoksa ya da hekime ulaşamayacak bir konumdaysa ilacı satın aldığımız yerden yahut bir eczacıdan kullanımına dair bilgi almalıyız.

Aksi takdirde ilaç sağlaması gereken etkiyi sağlamaz, biz de buna karşı bir tepki veya bağışıklık oluşturamayız ve ilaç işe yaramamış olur. Bundan öte, dozunu ayarlamadığımız bir ilaç ciddi sorun teşkil edebilme gücüne, etkisine sahiptir. Bu yüzden ilaçların doğru kullanılması hayati önem taşır bizler için.

Yazının Kaynağı İçin Tıklayın

İlaç kullanımıyla ilgili en sık düşülen hatalardan biri de içki içmek ve ardından ilaç kullanmaktır. Konumuz sağlıkla direkt olarak ilişkili olsa da içki içmenin sağlık üzerindeki olumsuz etkisine burada yer vermeyeceğim. Direkt olarak içki içmek ve ilaç kullanmak arasındaki ilişkiyi gözlemlediğimizde ve sonuçları incelediğimizde bunun çok doğru bir karar olmadığını kolaylıkla görebiliriz.

İçki içtiğimizde kanımıza karışan alkol bilincimizin kısmet yitmesine ve sarhoşluğa sebep olur bu durum da ilaç kullanım anında bir hata yapmamıza sebep olabilir. Bundan daha da önemlisi alkolün etkisiyle normal almanız gereken miktarda bile alsanız o doz sizin için çok fazla olabilir ve aşırı doz ilaç kullanmışçasına bir etki bırakabilir. Bu yüzden içki içtikten hemen sonra ilaç kullanımını kesinlikle önermiyoruz.