İçerik Ajansı Nedir?

İçerik ajansı, firmaların ihtiyaç duyduğu içerikleri profesyonel olarak hazırlayan ajans olarak tanımlanabilir. Görsel içerik, video içerik veya yazılı içeriklerden ihtiyacınız olanları sizler için hazırlıyor.

İnternetteki kullanıcı özgün ve kendisine faydalı olacak içerikleri okumak istiyor. İçerik ajansları da bu ihtiyaca yönelik çalışmalar yapıyor. Profesyonel olarak hazırlanan içerikler, marka bilinirliğini ve site trafiğini arttırıyor.

Profesyonel içeriklere ihtiyaç duyan fakat bunun için zaman bulamayan şirketler, içerik üretimi yapan ajanslar ile birlikte çalışıyor. Aynı şekilde içerik hizmeti ile uğraşamayacak fakat dijitalde bilinirliği bulunsun isteyen yüksek meslek erbapları (doktorlar, diyetisyenler, diş hekimleri vs.) içerik ajansları ile birlikte çalışarak, internette bilinirliğini sağlıyor.

SEO Çalışmalarında İçerik Ajansının Rolü

SEO, web sitenizin Google ve diğer arama motoru sonuçlarında karşınıza çıkması için yapılan çalışmalar bütünüdür. İçerik ajansı SEO’da, site içerisindeki yazıların, resimlerin ve videoların tamamını üretebilir.

Binlerce ürün çeşidiniz varsa, her ürün grubu için ayrı içerik yazmak şirketiniz için hem zaman hem enerji kaybı olacaktır. Bu yüzden doğru içerik ajansı ile çalışmak, enerjinizi kendi işinize yöneltmenize yardımcı olacaktır.

Arama motoru örümcekleri, sitenizi tıklayan kullanıcıların web sitenizde ne kadar kaldığı ile ilgileniyor. Sitenize tıklamış olan kullanıcıyı, içerik ajansı desteğiyle hazırladığınız içeriklerle sayfanızda saatlerce tutabilirsiniz.

İçerik Ajansları Ne İş Yapar?

Sektörünüzle ilgili; yazılı, görsel ve video içerikler üretir.

Hazırlanacak olan ya da halihazırdaki içeriklerin stratejilerini oluşturur. Bu içeriklerin paylaşılacağı platformları belirler.

Aynı şekilde içerik pazarlama planı oluşturur.

İçerik ajansı, markaya göre daha tecrübelidir. Bu yüzden analiz çalışmalarını, markanın ihtiyaç duyduğu içerikleri belirleyebilir.

Dijitalde bulunan bütün platformlar için özel içerik üretir. Yeni mecra bulma ve üretme konusunda markaya fikir verir.

SEO çalışmalarında kullanılacak olan başlık ve açıklamaları yazar. SEO uyumlu makaleleri markalara içerik ajansı sağlıyor. Markanın isteği dahilinde yazıların yayınlanmasını da içerik ajansları gerçekleştirebiliyor.

Kurumsal blogu olmayan ya da güncellenmeyen firmalar için özel çözümler üretir. Marka kimliği ile uyumlu blog sayfası ve içerikler oluşturur.

İnfografik, animasyon, olay incelemesi, canlı videolar, e-bülten, görsel, yazılı içerikler ve aklınıza gelebilecek bütün içerik çeşitlerini sizler için sağlayacak olan içerik ajansına ulaşmalısınız.