L’Oreal bünyesinde 30 Temmuz 1909 yılında kurulan La Roche Posay, günümüzün en popüler markalarından biridir. Dünya çapında 25.000 dermatoloğun önerdiği La Roche, özellikle hassas yapıdaki ciltlerde kalıcı çözümler bulmaktadır. Termal suyu içerikleri, cildin bu hassasiyetini gidermede etkilidir. Ancak sadece hassas cilt yapılarıyla sınırlı kalınmaz. Farklı cilt tiplerine yönelik olarak detaylı bakım ve onarım da sağlanmaktadır. Hipoalerjenik ve komedojen olmayan ürünlerle benzerlerine göre fark yaratan marka, antioksidan yönünden de güçlü çok sayıda ürünü bünyesinde barındırır. 25 patentle beraber, dünya çapında 6.000 hastada denenmiş tedaviler başarılı sonuç vermekte ve bu durum eczanelerde en fazla satışı yapılan ürün özelliğini taşımasına yardımcı olmaktadır. La Roche Posay ürünlerinin ne tür konularda avantaj sağladığına ve marka ayrıcalığına bakmak gerekirse:

  • Termal su içeriği ile mineral ve vitamin açısından zengin bir içerik söz konusudur. Tüm La Roche ürünleri alerji ve atopi konusunda dermatolojik testlere tabi kalmış, ayrıca bazı standartların da karşılanması için devamlı bir gelişim süreci içinde olmuştur. La Roche Posay Laboratoire bünyesinde ürün çeşitleri gereken kontrollerden geçmekte ve de bu da hem Türkiye’de hem de dünyada birçok alanda satışını sağlamaktadır.
  • Ürün yelpazesindeki genişlik, güzellik dışında sağlıklı bir zeminden bakım sağlar. La Roche Posay ürünleri nemlendirici ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Bunu yaparken de güzelliğinizi doğal bir şekilde öne çıkarır. Güvenilir bakım ve makyaj ürünleri ile birçok sorunun çözümünü sağlıklı şekilde yapmaktadır.
  • Nemlendirici ve antioksidan özellikler, yatıştırıcı bir etki dışında cilt yapısına en iyi gelecek içeriklere gönderme yapar. Bu bakımdan akne sorunlarında da etkili çözümler geliştirilmektedir.
  • Bazı popüler ürünlerle öne çıkan marka, özellikle La Roche Posay Effaclar K serisi ile beğeni toplamaktadır. Cilt bakımında özel şekilde hazırlanan bu seri ürünleri pürüzsüz bir koruma sağlayacaktır.
  • La Roche Posay ürünlerinin en çok etkisini gösterdiği cilt tipleri, atopik ciltler, akneye eğilimli ciltler, hassas ve reaktif, hasar görmüş ciltler, yaşlanmış ve yaşlanma eğilimi olan, güneşe ve alerjiye toleranssız ciltler şeklindedir.

Markaya ait ürün çeşitleri sadece cilt bakımı ile sınırlı da değildir. Saç yapısında iyileşme için de reçeteli şekilde kullanımı tavsiye edilen formüller bulunmaktadır.

Atopik Cilt Yapısı Nedir?

Atopik cilt yapısı, basit bir şekilde anlatmak gerekirse alerjiye eğilimi ifade eder. Kuru ciltlerde daha sık görülen bu durumun temelde iki ana evresi vardır: Birincisi kaşıntı atağı, ikincisi de hafifleme dönemidir. Kaşıntılı döküntü hali, kurumanın aşırı bir hal alması, özellikle bebeklerde yüz, alın ve yanak kısımlarında kızarma ile kaşıntı hallerinde müdahale gerekmektedir. Çocuklarda görülen atopi, genellikle diz, bilek, boyun bölgelerinde çok görülür. Kaşıntı olmaya başladığında kırmızılık, deride kalınlaşma, kuruma ve sertleşme olabilir. Bakım yapmadan önce bariyerin güçlendirilmesi ön görülmektedir. Eğer bebek cildinde bu tür bir durum varsa daha da hassasiyet görülür ve bir uzmana başvurulması gerekir.

  1. Atopi bir dermatolojik rahatsızlıktır ve buna en çok neden olan durum kuruluktur. Eğer önlem alınması gerekiyorsa bu durumda kuruluk nedenleri ele alınmalıdır:
  2. Kuru bir cilt yapısı, tiroit bezinin az çalışmasından kaynaklanabilir. Genellikle ciltte sararma ile kendini belli eder.
  3. Östrojen eksikliği durumlarında cilt yapısı incelebilir ve kuruluk görülebilir.  Özellikle menopoz nedeniyle buna sık rastlanır.
  4. Kuruma ile birlikte kaşıntı, pullanma da baş gösteriyorsa bu durumda deterjanınız kuruluk nedeni olabilir.
  5. Az su tüketmek ve hiç nemlendirici sürmemek kuruluk nedeni olabilir.
  6. Yünlü kıyafetler kuru bir cilt yapısına neden olabilir.
  7. Güneşe çıkmadan önce koruyucu sürmemek, kuruma ve hasar nedeni olarak bilinmektedir. Özellikle ozon tabakası incelmesi sonrasında güneş daha tehlikeli hale gelmiştir.
  8. Çok sıcak suyla banyo yapmak kuru bir cilde neden olabilir. Bu nedenle ılık veya ılıktan biraz daha sıcak suyla yıkanmak idealdir. Ayrıca sert lifli süngerlerden de kaçınmak gerekir.

La Roche Ürünleri Nereden Alınır?

La Roche ürünleri adresi üzerinden temin edilebilir. Site üzerinde birçok marka ve ürün yer almaktadır. Bunlar içerisinden kendinize uygun olanı seçebilir ve uygun koşullarda alabilirsiniz.  Belirli dönem için geçerli kampanyaları da değerlendirmeniz önerilir.