Saç ekimi olmadan önce fue yöntemi ile nasıl saç ekimi yapılır sorusu en çok merak edilen sorulardan biri olmaktadır. Erkeklerde ve kadınlarda saçlar, bazı etmenlere dayalı olarak dökülebilmekte, böylece kelleşme riski doğmaktadır. Bu sorunun önüne geçmek için yapılan fue yöntemi ile saç ekimi beş aşamalı bir süreç olup, altıncı aşamaya geçildiğinde saç çıkmaya başlamaktadır. FUE yöntemi ile saç ekimi nasıl yapılır sorusunun yanıtı saç ekimi sürecinin nasıl ilerlediğine bakılması gerekir;

  • Operasyon öncesi hazırlık
  • Operasyon planlamasının yapılması
  • Greft toplama işlemi
  • Kanal açma işlemi
  • Saç köklerinin ekimi
  • Saçların çıkması

Ayrıca eğer kişi daha önce saç ekimi için bir tedavi sürecine girmişse, bu konuyu yeni doktoruna anlatması gerekmektedir. Kişi ve doktoru, böylece en uygun tedavi sürecini başlatabilecektir. Saç ekim süreci nasıl ilerler konusu bu şekilde anlatılabilir.

Operasyon Öncesi Hazırlık

Bu aşamada saç dökülmesinin kaynağı tespit edilmeye çalışılarak, kişinin saç ekimi operasyonu için uygunluğu belirlenmektedir. Bunun için saç analizi ve kan testi yapılmaktadır.

  • Saç Analizi; Saç Analizi, kişide saç dökülmesinin neden dolayı gerçekleştiğini, türünün ne olduğunu ve hangi seviyede olduğunu ortaya koymaktadır. Bu analizler, kişinin saç ekimi için müsait olup olmadığının belirlenmesinde önemli bir yer tutmaktadır.
  • Kan Testi; Bu testte de kişinin yine operasyon için uygun olup olmadığı incelenmektedir. Bu testte ekime engel olabilecek herhangi bir hastalık veya rahatsızlık gibi bir durum olup olmadığı kontrol edilir.

Saç ekimi üzerine başvurduğunuz doktorunuz, size saç ekimi için gerekli tüm bilgileri verecektir. Buna ek olarak saç ekim ameliyatı için kullanılacak anestezi şekli, ameliyatın olası riskleri, tehlikeleri ve tüm işlemler bittikten sonra elde edilecek sonucu da sizinle paylaşacaktır. Bunlar arasında ameliyata girmeden belirli bir süre önce yapmanız ve yapmamanız gereken şeyler, yemenizde sakınca olan ve olmayan yiyecekler üzerine de size bilgi verecektir.

Saç ekimi için ameliyata başlamadan önce, sağlıklı bir sonuç elde edebilmek için gerekli olan tüm testler yapılarak, hepsinden olumlu sonuç elde edilmelidir. Buna ek olarak ameliyatta gerekli olan şartların da önceden sağlanması gerekmektedir. Bu konular sağlandıktan sonra kişi, saç ekimi için ameliyata alınabilmektedir. Ameliyattan öncesi ve ardından bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçmenizi de gerektirebilmektedir.

Operasyon Planlamasının Yapılması

Bu aşamada kişinin saç tipi, saç kalınlığı, saç alınacak alanın sıklığı konuları değerlendirilmektedir. İnceleme ardından ne kadar Greft gerektiği, nerelere ekileceği gibi konuların da planlanması yapılır. Saç ekimi için en iyi donör alan tespit edildikten sonra operasyona başlamak için ön saç çizgisi belirlenip, saç tıraşı yapılır.

Saç Tıraşı; İşlem, doktorun rahat işlem yapabilmesi ve donör alandan alınacak köklerin görülebilmesi için yapılmaktadır.

Ön Saç Çizgisi; Bu konuda, çıkarılması hesaplanmış olan Greftlerin aynı oranda dağılımı adına kalem ile ön saç çizgisinin nereden başlayacağı, hangi alana ne kadar Greft ekimi yapılacağı çizilmektedir.

Operasyona Başlanılması

Bu aşamada saç ekimi işlemine başlanılır

  • Anestezi; Saç ekimi esnasında ağrı olmaması için lokal anestezi yapılmaktadır.
  • Greft Toplama İşlemi; Tüm işlemler başarıyla bittikten sonra, Greft toplama işlemi başlatılmaktadır. Greftlerin kolay çıkartılabilmesi için deriye sıvı enjekte edilmektedir. Böylelikle Greftler, rahat bir şekilde çıkarılmaktadır.
  • Kanal Açma İşlemi; Saç ekim süreci içerisinde toplanmış olan Greftlerin ekimi için bundan sonra kanallar açılmaktadır. Bu işlem için toplanmış olan saç kökleri ile açılan kanallar aynı açı, yön ve derinlikte olmalıdır.
  • Saç Köklerinin Ekimi; Saç ekim süreçleri arasında son aşama olan bu kısımda saç kökleri, açılmış olan kanallara ekilmektedir.

Saçların Çıkması

Saç köklerinin ekimi ardından operasyon sona ermektedir. Ancak bundan sonra doktorun belirttiği konulara dikkat edilmeli, belirtilen durum ve aktivitelere de dikkat edilmelidir.

Saç Ekim ve saç ekimi süreçleri hakkında daha fazla detay almak için https://hermest.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz