Film izle sitelerinden yasal olmayan yollarla film, dizi, müzik, belgesel izlendiği ya da indirildiği fark edildiği an, özel kurumlar aracılığı ile ilgili kişilere uyarı yazısı gönderilmekte ve tazminat hakkı doğmaktadır. Avukatlar aracılığı bu tür yazılar yasa dışı işlemi gerçekleştirmiş olan kişilere ulaştırılmaktadır. Bu tarz uyarı yazısı geldiği zaman yapılması gereken işlemler;

Bu yazılar çok iyi okunup, mutlaka belirtilen süre zarfında cevap verilerek, gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir. Para cezası gibi bir yasal zorunluluk var ise mutlaka ödeme gerçekleştirilmelidir, aksi takdirde dava açılmasını göz almanız gerekmektedir. Bu şekilde bir davaya maruz kalmanız demek, çok yüklü olabilecek masrafların altında kalacağınız anlamına gelmektedir. Dikkat edilmediği takdirde, keyif alma amaçlı girmiş olduğunuz online film izle hd siteleri sizleri istemediğiniz çok farklı yerlere sürükleyebilmektedir. Bu nedenle online film izle gibi bu işlemleri yasal yollarla meraklılarına ulaştıran kamuya açık film siteleri araştırılmalıdır. İnternet çağımızın en vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldikten sonra, hemen, hemen bütün işlerimizi internet aracılığı ile ya da onun sayesinde kolaylıkla gerçekleştirmeye başladık. Film seyretmekte bu kolaylıkların içerisinde yer alan unsurlardan biridir.

Film izlemek artık çok kolay bir şekilde gerçekleştirilmekte, evlerde yer alan bilgisayar, notebook, tablet ya da akıllı telefonlar aracılığı ile rahatlıkla bulunduğumuz ortamda film seyretme şansına erişe bilmekteyiz. Arama motorlarına 2015 türkçe dublaj diye yazdığınız takdirde,daha gösterime girmemiş ve yeni yapım,ses getirecek yabancı filmleri dahi izleme şansına sahip olabilmektesiniz. Bu sistem yasa dışı kabul edildiğinden dolayı bazı siteler sürekli kontrol altında tutularak, cezalandırılma riski taşıyabilmektedir.

Film izle dediğiniz zaman aramamotorlarında karşınıza binlerce site çıkmaktadır. Usulsüz şekilde sizebu hizmeti sunan bir site aracılığı ile tarafınıza yasal uyarı amaçlı gelen yazılar mutlaka Avukata gösterildikten sonra imzalanmalı birebir gelen yazıyı imzalamanız durumunda suçu kabul etmiş olur ve hakkınızı savunma şansını ortadan kaldırmış olursunuz. Ödenmesi istenen para cezasının da yasal bir miktarı olmadığından dolayı Avukat ile karşılıklı görüşme yapıldıktan sonra netleşen cezaların ödenmesine özen gösterin.