Binalarda enerji performansı yönetmeliğine göre binalarda enerji tasarrufunun sağlanabilmesi için binaların, yalıtım sistemlerinde yenileme yapması istenmektedir. Semtrio firması enerji kimlik belgesi hakkında doğru bilgilendirme yapabilmek için web sitesi üzerinden çeşitli yayınlar yapmaya başlamıştır. Enerji kimlik belgesi nedir, nasıl alınır, hangi binaların almazı zorunludur gibi birçok soruya cevap vermeye çalışıyorlar. Firmanın web sitesini ziyaret ederek, aklınızdaki sorulara cevap bulabilir ve firmaya başvuruda bulunarak binanız için enerji kimlik belgesi talebinizi iletebilirsiniz.

EKB Zorunlu mudur?

Enerji kimlik belgesi için binalar mevcut bina ve yeni bina olarak iki kriterde değerlendirmeye alınmıştır. Enerji kimlik belgesi olmayan yeni binalar yani 2011 yılından sonra yapılmış olan binalar, inşaat işlemleri bitiminde iskan ruhsatı alamayacaktır. Bunun için yeni binalar enerji kimlik belgesi almak zorundadır. Mevcut bina olarak gösterilen 2011 yılından önce yapılmış olan binalarda 2020 yılı başına kadar enerji kimlik belgelerini almak zorundadır. 2020 yılından itibaren enerji kimlik belgesi olmayan binalarda, kiralama, satış ve çeşitli enerji abonelik işlemleri yapılmayacaktır. Semtrio firması bu konuda sizleri web sitesi üzerinden bilgilendirme yapıyolar.

Binalarda Enerji Tasarrufu

Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile binaların ısınma ve soğutma sistemleri, havalandırma ve aydınlatma sistemlerinde mümkün olan en iyi tasarrufun sağlanması amaçlanmıştır. Binalara yapılacak olan ısı yalıtım sistemleri ile daha az enerji ile binaların daha iyi ısınmasını sağlanmaktadır. Semtrio firması alanında uzmanlaşmış olan personelleri ile ülkemiz geneline bu hizmeti veriyorlar. Firma web sitesi üzerinden erişim yapmanızı sağlıyor ve sizlere fiyat teklifleri sunuyorlar. Başvuruda bulunduğunuzda kısa sürede enerji kimlik belgenizi hazırlayarak size teslim ediyorlar.

Enerji Sınıflandırması

Binalarda enerji tasarrufunu en iyi şekilde sağlayabilmek için, beyaz eşyalarda gördüğümüz enerji sınıflandırmasının aynısı binalar içinde uygulanmaktadır. Bina enerji sınıfları olarak, A ile G harfi arasında toplam 7 aşamalı enerji sınıflandırması yapılmaktadır. A en iyi enerji sınıfı olurken, G en düşük değerlere sahip enerji sınıfıdır. Yeni binalarda enerji sınıfının en az C olması istenir.

Belgelendirme İşlemleri

Semtrio firması enerji kimlik belgesi almak isteyenlere, web sitesi üzerinden sunduğu online başvuru formu ile hizmet veriyor. Web sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak firmadan hızlı fiyat teklifi alabiliyorsunuz. Belgelendirme işlemlerini, firmada çalışan Elektrik Mühendisleri Odasına kayıtlı mühendisleri ile yapıyorlar. Belgelendirme işlemleri sonrasında, belge numaranız üzerinden sorgulama yaparak belgenizin geçerliliğini kontrol edebilirsiniz. Semtrio firması hazırladığı tüm enerji kimlik belgelerini anında ilgili makamlara onaylatmakta ve geçerli olmasını sağlamaktadır.