Nakit ihtiyacınızı bütçenizi yormadan çözmek için için en uygun kredi seçeneğini arıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İhtiyaç kredisi en uygun hangi bankadan alınır diye merak ediyorsanız öncelikle tüm bankaların faiz oranlarını incelemeli ve hesaplama yapmalısınız. Tek tek tüm bankaların şubelerini ya da web sayfalarını ziyaret etmek zahmetli olacağından karşılaştırma sitelerini kullanarak tek seferde sorgulama yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi için adresine tıklayabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi, Konut Kredisi ve Araç Kredisi Hesaplama Araçları

Güncel kredi faiz oranları ile hesaplama yapmak için karşılaştırma sitelerinin hesaplama araçlarından yararlanabilirsiniz. Enuygun.com ve Hesapkurdu.com gibi karşılaştırma siteleri bankalardan aldıkları güncel faiz oranları ile çekmek istediğiniz tutar ve vade için hesaplama yapma olanağı sunar. Hesaplama sonunda aylık ödeme, dosya masrafı, toplam ödeme, kredi tahsis ücreti, kredilendirme oranı vb. detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz bu siteler sayesinde en uygun ihtiyaç kredisi başvurusu, konut ve taşıt kredisi seçeneğine en hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları 2019'da Ne Olacak?

İhtiyaç kredisi faiz oranları bankadan bankaya ve dönemsel olarak değişiklik gösterebiliyor. Ülkenin genel ekonomik durumunun yanı sıra bankanın kendi iç dinamiklerinin de etki ettiği faiz oranlarını takip etmek için Hangikredi, Hesapkurdu ve Enuygun gibi karşılaştırma sitelerini takip edebilirsiniz. Bankaların güncel faiz oranları ile hesaplama olanağı sunan karşılaştırma siteleri sayesinde almak istediğiniz  tutar ve vade için hangi bankadan ne kadar toplam geri ödeme yapabileceğinizi ve aylık taksitlerinizin ne kadar olacağını görebilirsiniz.

Bazı güncel faiz oranlarından bahsetmek gerekirse 36 ay vadeli 10 bin TL ihtiyaç kredisi için Halkbank ihtiyaç kredisi %1,69 faiz oranı, VakıfBank %1,75 faiz oranı, Akbank %2,40 ve Yapı Kredi %2,28 faiz oranı sunuyor.

İhtiyaç Kredisi Başvuru Koşulları Nedir?

İhtiyaç kredisi başvurusu yapabilmek için taşımanız gereken ilk şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız ve 18 yaşından büyük olmanızdır. Bu en temel şartları taşıyorsanız kredi notunuza, belgelenebilir gelirinize ve sigortalılık sürenize bakılır. Bu üç kriter tüm kredi ürünleri başvurularınız için bankanın en çok üzerinde durduğu konular.

Finansal geçmişinizi gösteren kredi notu, ödeme alışkanlıklarınızı içerdiğinden bankaya sizinle ilgili bir fikir verir. Bankanın size borç para verdiğinden bu paranın geri dönüp dönmeyeceğinden emin olmak ister. Bu noktada Findeks notu sizinle ilgili fikir veren en önemli kriter durumuna geliyor.

Gelirinizi belgeleyebilmeniz ise borcunuzu ödeyebileceğinizi garantilemekle birlikte alabileceğiniz miktarın belirlenmesini de sağlıyor. Yasal olarak aylık taksit ödemelerinizin toplam tutarı belgelenebilir gelirinizin yüzde 50’sini geçemez. Bu nedenle alabileceğiniz maksimum kredi tutarı belli bir sınırı geçemiyor.  Sigortalılık süresi de yine aynı nedenlerle üzerinde durulan bir konu. Sigortalılık sürenizin uzun olması uzun zamandır çalışıyor olduğunuzu, gelir kaybı riskinin düşük olduğunu gösterir.

İpotekli ihtiyaç kredisi kullanmak isterseniz bankaya ipotek olarak göstereceğiniz bir gayrimenkulünüz olmalıdır. Bankaya teminat olarak bir malınızı ipotek ettirerek yüksek tutarda kredi kullanabilirsiniz.

Konut Kredisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Konut kredisi ev sahibi olmak isteyen tüketiciler için sunulan bir bankacılık ürünü. İpotekli bir ürün olan ev kredisi ile kira öder gibi ev sahibi olabilirsiniz. 30 yıla kadar vadelendirebileceğiniz bu ürüne başvurabilmek için öncelikle alacağınız eve karar vermiş olmanız gerekiyor. Konut kredisi, kullandırım oranı olan bir bankacılık ürünü olduğundan almak istediğiniz ev bir eksper tarafından değerlendirilerek evin değeri belirleniyor. Ekspertiz raporu ile belirlenen tutarın en fazla yüzde 80’ine kadar kullandırım yapılıyor. Konut kredisi ayrıca ipotekli bir ürün. Yani, borcunuzu ödeyene kadar eviniz bankanın ipoteği altında oluyor. Borcunuzu kapattıktan sonra evinizdeki ipotek kalkıyor.

Araç Kredisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Taşıt kredisi de tıpkı konut gibi kullandırım oranı olan, ipotekli bir ürün. Bu üründe aracın değerinin belirlenmesi için araç sıfırsa fatura bedeline, ikinci el ise kasko değer listesine bakılıyor. 60 aya kadar vadelendirebileceğiniz taşıt kredilerinde farklı bir kullandırım oranı uygulanıyor. Kullandırım oranı aracın nihai fatura bedelinin 120 bin TL’ye kadar olan kısmı için %70, 120 bin TL’nin üzerinde kalan kısım için %50 oranında uygulanıyor. Aracınıza koyulan ipotek ise borcunuzu ödedikten sonra kalkıyor.