Kore sineması son dönemlerde özellikle aksiyon ve gerilim filmlerinde Hollywood ile yarışır hale geldi. Güney Kore sinemasınınen iyi filmlerini bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Bu filmleri 720p kalitede tek parça olarak evinizde izleyebilirsiniz.

En İyi Güney Kore Filmleri listesinin ilk sırasında İhtiyar Delikanlı (Old Boy) filmine yer veriyoruz. IMDB Top 250'de 68. sırada yer alan film, Min-sik Choi'nin tüm dünyada tanınmasını sağlarken, Kore filmlerine uzak kalan izleyicilerin de büyük ilgisiyle karşılaştı.

Listemizin ikinci sırasında Cinayet Anıları filmi yer alıyor. Bir kasabadaki genç kız cinayetlerini çözmeye çalışan üç farklı dedektifin hikayesini anlatan film, IMDB Top 250'de 214. sırada yer alıyor. Joon Ho Bong'nun yönetmenliğini üstlendiği film özellikle eleştirmenler tarafından oldukça beğenilirken, yönetmen ABD ile ortak olarak Snowpiercer filmini çekmiştir.

Güney Kore'nin bir başka en iyi aksiyon filmi ise Ölümcül Takip (Chaser). Kısmen kıyıda köşede kalmış bir film olan Chaser, hayat kadınlarının cinayet olaylarını araştıran eski bir dedektifin hayatını konu alıyor. Kovalamacanın bir an olsun dinmediği bu filmi üçüncü filmimiz olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Aksiyon türünden devam edersek, Mazisi Olmayan Adam bir başka başarılı yapım. Filmde rehin dükkanı işleyen gizemli bir adam ile küçük bir kız arasında başlayan dostluk ve beraberinde yaşanan kaçırılma olayını izliyoruz.

Kore'den bahsedip de Ki-duk Kim'den bahsetmemek olmaz. Usta yönetmenin -son dönemdeki filmlerinin bir kısmı hariç- tüm filmlerini tavsiye ediyoruz. Bu tavsiyenin başında izlemeniz gereken ilk film "Boş Ev" olabilir. 2004 yapımı film, romantik dram türünde, ve hayatını boş olan evlere girip geçiren sessiz bir çocuk ile eşinden sıkılan evli bir kadının macerasını konu alıyor.

HD kalitede izleyebileceğiniz bir başka film ise Yaratık. 2006 yapımı film Seul'daki Han nehrinden çıkan bir yaratığın etrafta estirdiği terörü konu alırken, bu olaydan en çok nehir etrafında bir büfesi olan aile etkilenecektir. Filmin yönetmeni Joon Ho Bong'nun diğer filmlerine de bakmanızı öneririz.

En iyi kore filmleri listemizi bir romantik komedi filmiyle sonlandırmak istiyoruz. 2001 yılında gösterime giren Hırçın Sevgilim filmi, bu tür için tavsiyemiz. Hikayesi Kim Ho-sik tarafından yazılan aşk mektupları üzerine kurulu film, naif bir kolej öğrencisi olan Kyun-woo ve onun çılgın kız arkadaşı Jun Ji-hyun'un ilişkisini konu alıyor.

Peki sinema izleyicileri son dönemde hangi Güney Kore filmlerini tercih ediyor. İşte aşağıdaki liste sorunuzun cevabı. Listede şimdiye kadar en büyük gişe başarısı elde etmiş 10 film yer alıyor. Film Lobisi olarak iyi seyirler diliyor sitemize bekliyoruz.

1 The Admiral: Roaring Currents
2 Ode to My Father
3 Veteran
4 The Host
5 The Thieves
6 Miracle in Cell No. 7
7 Assassination
8 Masquerade
9 King and the Clown
10 Taegukgi