İnsanlık değişti, yüzyıllarla beraber çağlar değişti ama estetiğe ve estetik olana ilgi değişmedi. Hala insanlar bu amacın peşinde cerrahi operasyonlara giriyor, paralar harcıyor. Herkesin bu kadar arzuladığı estetik konusu vücudun pek çok noktasına yapılabiliyor. Son zamanlarda estetik alanında adından daha sık söz ettiren el dolgusu da bu noktalardan birine işaret ediyor.

Yüz kadar ilgi çekici olmasa da eller de günlük hayatta en çok dikkat çeken noktalardan. Öyle ki iletişim esnasında en çok kullandığımız jest araçlarından biri. Hal böyle olunca eller de estetik bir görünüm için önem arz ediyor. Ellerimiz dikkatli incelendiğinde görüleceği gibi en çok kırışıklık olan bölgelerden biri. Hal böyle olunca insanlar daha genç bir görünüm için el dolgusu yöntemine başvuruyorlar. Bu operasyon sonucu eller dolgunluk kazanarak eski pürüzsüz görünümüne kavuşur.

El Dolgusuyla Ne Amaçlanır?

El dolgusu aslında el gençleştirme olarak da karşımıza çıkar. Birincil amacı eli genç bir görünüme kavuşturmaktır. Dolgu yöntemiyle gerçekleştirildiğinden de bu isimle anılır. Deri altında yaşlanmaya bağlı olarak azalma eğilimi gösteren doku el yaşlanmasının birincil sebeplerindendir. Bu sebeple bu noktalar dolgu işlemine konu olur. Böylelikle daha genç bir görünüme yaklaşılmış olur. Bunun dışında el üzerinde leke görülen bölgelerde bu lekelerin temizlenmesi de el estetik operasyonlarının parçasıdır.  Bu da daha genç bir görünümün sağlayıcısıdır. Çeşitli yöntemlerle cilt genç ve dolgun görülür. Yaşlanma karşıtı uygulamaların yaygınlaştığı günümüz dünyasında bu yöntem de oldukça fazla rağbet görmekte.. El dolgusu Mersin ilinde çeşitli ayrıcalıklarla artık size çok daha yakın.  Karakucak farkıyla siz de bu ayrıcalıklı hizmetten gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz.

Kimler Bu İşlemi Uygulatabilir?

Belirttiğimiz gibi bu işlem genç bir görünüm elde etmeyi kendine amaç edinmiş bir yöntem. Buradan hareketle söyleyebiliriz ki ellerinin yaşlı görünümünden rahatsız olan herkes bu yöntemi rahatlıkla uygulatabilir. Bunu tespit etmenin bazı yolları olduğunu söyleyebiliriz. Bazı kriterler meydana geliyorsa elleriniz de yaşlanma belirtileri olduğunu söyleyebiliriz. Bu gibi hallerde siz de estetik operasyona başvurabilirsiniz.

Yukarıda da değindiğimiz gibi el dolgusunun birinci şartı deri altındaki dolguların azalma göstermesi. Bu durumda ellerinizin estetiğe ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Bir ikinci kriter olarak da yine yukarıda değindiğimiz elde leke görülmesini sayabiliriz. Bu durumda genellikle siyah lekeler derinizi kaplar ve siz de kendinizi daha yaşlı hissedersiniz. Bu durumda da el estetiği akla yatkın görünmekte. Cildinizin yıpranması veya incelmesi de ciltte yaşlanma belirtilerindendir. Bir estetik operasyon zamanı sizin için de gelmiş olabilir.

El Dolgusunun Uygulanma Süreci

Yukarıda saydığımız kriterlere bağlı olarak el dolgusu uygulanması süreci başlayabilir. Bu hallerde yaşlanma sebebine bağlı olarak çeşitli yöntemler uygulanır. Örneğin deri altında doku kaybı yaşamaktaysanız size yağ enjeksiyonu yapılması gerekir. Bu yöntemde vücudunuzun başka bir bölgesinden alınan yağ dokusu bu noktaya enjekte edilir. Siz de böylelikle daha genç bir görünüme ulaşmış olursunuz.

Bir başka yöntem ise kimyasal soymadır. Bu yöntem kendisine lekeleri hedef alır.

PRP uygulaması da bu işlemlerde tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntemde hastanın kendi kanı canlılık sağlaması amaçlanarak bölgeye enjekte edilir.

Deri nemlendirme işlemleri: Derinin kuruduğu ve inceldiği durumlarda bu yöntem kullanılmakta. Böylelikle ellerin genç görünüm kazanması hedeflenir. Asit enjektesi olarak da bilinen bu yöntem hyaluronik asit kullanılarak yapılır.

Tüm bunların yanında bazı yöntemlerle de el dolgusu yapılabilmektedir. Sizin için doğru tercih el dolgusu Mersin aratmasıyla ulaşabileceğiniz Karakucak Polikliniği olacaktır. Böylelikle ayrıcalıklı tedavi fırsatı bulabileceksiniz. Tek tıkla siz de el dolgusu yaptırmak için Karakucak Polikliniği uzmanlarıyla görüşebilir ve işlem için randevu alabilirsiniz.