Ağva, Latincede iki dere arasına kurulmuş köy anlamına geliyor. İstanbul’un günübirlik kaçamakları ve İstanbul’u ziyaret edenlerin dinlenmek için ilk tercihleri arasında yer alan bu belde, az nüfusu ve sakin ortamı ile dikkat çekiyor. Göksu ve Yeşilçay nehirleri arasında yer alan bu beldede yeşil ve huzuru bir arada bulabilirsiniz. Ağva otelleri genellikle nehir kenarında yer alıyor. Burada geçireceğiniz vakit boyunca nehire nazır bir odada konaklayabilir, ferah bir havayı muhteşem bir manzara ile bir araya getirebilirsiniz. Üstelik İstanbul'a yalnızca 97 kilometre uzaklıkta bulunması sayesinde yoğun bir iş yaşamı ve kalabalık şehir yorgunluğundan kaçmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Genellikle yaz aylarında ziyaret edildiği düşünülse de yılın birçok döneminde ziyaretçi ağırlıyor. Bahar aylarında doğanın uyanışına yakından tanıklık etmek isteyenlerin de ziyaret ettikleri bu belde her tatili huzurlu havası ile unutulmaz kılıyor. Karadeniz'e 3 kilometrelik kıyısı bulunan bu beldede istediğiniz gibi bir deniz tatili planlayabilirsiniz. Yerleşim yerlerinin kumsaldan biraz daha uzakta konumlanması sayesinde her daim temiz bir deniz ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Ayrıca Ağva'da yapabileceğiniz birçok aktivite de bulunuyor. Özellikle balık tutmak isteyenler için Ağva kıyıları temiz denizi ve Karadeniz'in balık çeşitliği sayesinde oldukça uygun bir seçenek. Üstelik istediğiniz zaman bu bölgede taze balıklara ulaşabilirsiniz. Böylece tatilinizi aynı zamanda lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz. Su sporları ise bölgenin en çok dikkat çeken aktivitelerinden biri. Ayrıca muhteşem ve huzur veren doğası ise doğa yürüyüşü, trekking gibi aktivitelere oldukça uygun.  Böylece sevdiklerinizle birlikte bir haftasonu kaçacağını daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Birçok hayvan türüne ev sahipliği yapan Ağva, yeşil doğasının yanı sıra zengin canlı habitatı ile de dikkat çekiyor. Bu bölgede birçok hayvanı keşfe çıkabilir, çocuklarınızla birlikte eşsiz bir canlı ve doğa keşfi planlayabilirsiniz. Ağva, M.Ö. 7. yüzyıla kadar giden geçmişi ile gezinizi aynı zamanda bir tarihsel yolculuğa dönüştürmenize olanak tanıyor. Özellikle Ağva'nın civar köylerini ziyaret ederek bu kalıntıları yerinde görebilirsiniz. Tüm bu aktivitelerin yanı sıra Ağva'da görebileceğiniz birçok yer de bulunuyor.

  1. Ocaklı Kale

Kısa süreli bir tatili aynı zamanda kültürel ve tarihi bir geziye dönüştürmek isteyenler için oldukça uygun bir nokta olan Ocaklı Kale, Cenevizliler tarafından inşa edilmiş ve Şile Kalesi olarak da biliniyor. Beyaz renk olan Ahmetli kireç taşları kullanılarak inşa edilmiş bu kale, 12 metre yüksekliğe kadar ulaşıyor. Osmanlı döneminde de şehri korumak amacıyla kullanılan bu kale günümüzde büyük bir tarihin simgesi olarak Ağva'da görülecek yerler arasında yer alıyor.

  1. Kilimli ve Kadırga Koyu

Ağva'ya oldukça yakın mesafede yer alan bu iki koy, doğanın ortasında piknik yapmak isteyenlerin gözde mekanlarından biri. Kilimli Koyu sakin bir denize sahip olmasıyla biliniyor. Bu sayede hem dalgasız hem de çok fazla kalabalık olmayan bir koy arayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Kadırga Koyu ise doğal bir amfi yapısına sahip. Bu koylardaki bir diğer ilgi çekici şey ise doğal oluşmuş kaya yapıları. Görünümleri ile oldukça dikkat çeken bu kayalar, fotoğraf çekmek için oldukça uygun bir alan.

  1. Ağlayan Kaya ve Gelin Kayası

Bu bölgenin kendine özgü doğasının en iyi yansımalarından biri olan Ağlayan Kaya ve Gelin Kayası görenleri hayran bırakıyor. Gelin Kayası ismini  beyaz bir taş yapısına sahip olması ve duvağı olan bir geline benzemesinden alıyor. Ağlayan Kaya ise ağlayan bir görüntüsü olması nedeniyle bu adı alıyor.

Geziniz sırasında tüm bu birbirinden farklı aktiviteleri deneyerek unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz.