Geçmiş yıllarda diş tellerini üreten şirketler tekeldi ve diş teli fiyatları oldukça yüksekti. Şimdi ise birçok şirketin sektör içerisinde farklı ürünlerinin bulunması, diş teli fiyatlarında bir rekabet oluşturdu ve doktorlar diş teli tedavisini daha ucuza yapmaya başladılar. Son yıllarda diş teli tedavisini yapan hastanelerin birçoğu Türk diş hekimleri birliğinin belirlemiş olduğu asgari fiyat listesinin daha da altında diş teli tedavisi yapmaktadırlar.

Diş teli fiyatları ne kadar diye birçok vatandaş sormaktadır. 18 yaşından küçük olan hastalar üniversite hastanelerinde tedavi olabilmektedirler ve sadece malzeme fiyatını ödemektedirler. Üniversite hastanelerinin tercih ettiği diş teli fiyatları ise 3000 ile 4000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Ama üniversite hastanelerinde randevular neredeyse 5 yıl sonrasına verilmektedir. Bundan dolayı çoğu kişi randevu verdikten sonra çoktan 18 yaşını bitirmiş olmaktadırlar.

Görünmez Diş Teli Fiyatları

Çoğu vatandaş dişlerinin yamuk ya da çarpık olmasından oldukça şikayet etmektedirler. Bundan dolayı gülmekten de çekinirler. Diş bozukluğu, ortodontistler tarafından uygulanan diş teli tedavisi ile giderilmektedir. Anma çoğu kişi bundan fazlasıyla çok çekinmektedir. Bunun en büyük sebebi ise, diş teli taktıklarında çirkin görüneceklerini düşünmeleridir.

Diş teli denildiği zaman aklımıza gelen şey metal teller olmaktadır. Artık ortodonti tedavilerinin tek yolu bu metal teller değildir. Görünmez diş telleri sayesinde artık daha iyi bir görüntü yakalamak mümkün olmaktadır. Aynı zamanda görünmez diş teli fiyatları da oldukça uygun olmaktadır. Bu tedavide, plaklar diş minesinin önünde kullanılmamaktadır. Diş minesinin tam arkasına gelecek şekilde diş teli takılmaktadır.

Görünmez Diş Teli Fiyatları Ne Kadardır?

Görünmez diş teli fiyatları, gitmiş olduğunuz diş hekimine göre değişiklik göstermektedir. Bunda diş hekiminin polikliniğinin nerede bulunduğu, diş hekiminin uzmanlık süresi ve tanınırlığı gibi birçok faktörler etkilidir. Ama her iyi diş hekime çok pahalı diş teli fiyatları ile tedavi yapar diye de bir kanun yoktur. İyi bir araştırma yaparak gerçekten işini düzgün ve ucuz yapan diş hekimleri bulmak mümkün olmaktadır. Ama eğer dişlerinize oldukça çok önem veriyorsanız biraz para vermeniz gerekecektir.

Ücretsiz Ortodonti Kontrol Randevusu için: https://www.periodent.net/