Radyo yayıncılığın asli faaliyetlerinden birisidir dinleyicilerine müzikle seslenmek. Çalan radyodan birbirinden kıymetli şarkılar ulaşır dinleyicilere. Dinleyenlerin kulağından giren eserler dillerine dolanır bütün gün, dudaklar mırıldanır radyolarından akan bu melodileri sessizce. Ve dinleyici bağımlı hale gelir farkına varmadan radyonun cazibesine. Arabesk sever kimileri, gezer frekanslar arasında, arar sevdiğini. Bazıları pop müzik hayranıdır, arar kulakları radyodan sevdiği ezgileri. Sanat müziği, halk müziği, türkülerimiz; hepsinin ayrı ayrı aşıkları vardır ve radyo en müsait zemindir kavuşmaları için.

Radyolar sonuna kadar açar müzik çeşmelerini yayınlarında, isterler ki radyonun girdiği her yerde müzik olsun. Dinleyicilerin müzikten beklentisi neyse onu yansıtmak isterler yayınlarında. Dinleyicilerinin isteklerine göre belirlerler yayın akışlarını ve içeriklerini. Kral Pop, dinleyicilerine Türkçe pop müzik için randevu verir mesela, çünkü pop müzik aşıklarının vuslat yeri olarak ilan etmiştir kendisini. Ve yayın çizgisini bu doğrultuda çizmiştir. Diğer müzik türleri için de yine birçok radyo kanalı dinleyici kitlelerin beğenilerine yayın içeriği sunmaktadır.

Arabesk Müzik Dalında Radyo Yayını

Arabesk ve fantezi müzik özellikle bir döneme damga vurmuştur. O dönemi solumuş hemen herkes tarafından severek dinlenilen bir müzik türüdür arabesk. Yeşilçam filmleriyle birlikte zirve yapmış ve hafızalarda yerini almıştır bu türdeki şarkı ve eserler. Eskimeyen şarkılarla bugün için de hala severek tercih edilmektedir arabesk müzik. Tabi sadece bu eski şarkılarla değil; yeni, güncel eserlerle de dinleyicilerinin ilgisini çekmektedir arabesk. Ve geçmişten gelen bu ilgiyle birlikte günümüzde hala arabesk müziğe tutkun, yoğun bir dinleyici kitlesi vardır.

Radyo yayıncıları da bu kitlenin farkında olup yayın içeriklerinde arabesk eserlere sıkça yer vermektedirler. Hatta sadece arabesk tarz yayın yapan radyo kanalları oluşmuştur. Arabeskin “Baba” lakaplı büyük ustalarından esinlenerek Baba Radyo ismiyle bile radyo kanalı mevcuttur. Ve bu kanallar bu tarz müzikte beğeniyle dinlenmektedir.

Türk Pop Müziği Hayranları için Radyo Yayını

Pop müziği popülerliğini hep korumuştur ve dinleyici kitlesi oldukça geniş olduğu için bütün radyo kanalları pop müziğe yer vermektedir. Bu kanallar içerisinde Süper Fm gibi pop müzikle özdeşleşmiş radyo kanalları da dinleyicilerden yoğun ilgi görmektedir.