Burlumbuş otu, kemik ağrısı gibi rahatsızlıkları azaltma özelliğine sahip olan doğal otlardan biridir. Bu ottan elde edilen burlumbuş jeli eklem ağrılarının hafiflemesi konusundaki etkileri ile bilinmektedir.

Dağdan toplanan burlumbuş otu nedir?

Dağdan toplanan bu ot, günler için duyulmaya başlamış ve bu sayede kullanan kişi sayısı hızla artmıştır. Bazı insanlar lezzeti için kullanımını tercih ederken bazıları sağlıkla ilgili nedenlerden kaynaklı olarak bu otu kullanmaktadır. Kullanan insanlar eklemlerdeki ağrıları hafiflettiğini belirtmektedir. Bu özelliğinin olması otun jel kıvamında da kullanılmasını sağlamıştır. Yetiştiği yer hem İç Anadolu hem de Doğu Anadolu bölgesidir. Ekim veya biçim gibi işlemler yapılmaz. Ekilmeye gerek kalmadan kendi halinde çıkan ot dağlardan toplanır. Tahmini olarak ocak ayından itibaren filizlenmeye başlar ve bahar mevsiminde toplanılacak hale gelir.

Burlumbuş otu nasıl kullanılır?

Nisan ayının sonuna kadar bahsi geçen bölgelerde yaşayan kişiler otu toplar. Çeşitli tüketim şekilleri vardır. Şifalı olduğu söylenen ot yemeklerde kullanıldığı gibi çiğ halde de tüketilebildiği için faydası direkt olarak vücuda alınır. Lezzetinden dolayı böreklerde çok sık kullanılan ot çeşididir. Tam olarak doğal özelliklere sahip olan ot katkı maddesine sahip değildir. Bitkide bulunan sıvı ağrıların azalmasına yardım eder. Kemik rahatsızlığı veya kireçlenme sorunu yaşan kişiler burlumbuş jelini kullanarak ağrılarını azaltabilirler. Kemik rahatsızlığınız için bir ilaç kullanıyorsanız ürünü kullanmadan önce doktorunuza danışabilirsiniz.

Burlumbuş otu nasıl yenir?

Çiğ olarak tüketilebilme özelliğinin yanında yemeklere tat vermesi için kullanılır. Ayrıca Karaman bölgesinde bulunan kişiler börek yapımı için bu otu tercih etmektedir. Börek ve yemek haricinde salatada kullanılabilir. Aynı zamanda ottan çorba yapılabilmektedir. Ağrı kesici özelliğinin olması jel olarak kullanımını beraberinde getirir. Alternatif tıpta önemli bir yer edinen otun özellikleri uzmanlar tarafından dinlenebilir.

Burlumbuş otu zararlı mı? Yan etkileri nelerdir?

Bitkilerin neredeyse tamamı doğal içeriklidir. Fakat otun isminin ne olduğu fark etmeksizin ölçüsüz yani fazla kullanılması halinde problemlerin ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelir. Kullanan insanların yorumları doğrultusunda zararının olmadığı anlaşılmaktadır. Otun etkisi her kişide aynı sonucu doğurmayabilir. Bazı kişilerin ağrıları hızla geçerken bazılarının ki zaman alabilir. Her bitkinin olduğu gibi bu otun da dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.

Burlumş otu kullananlar ve kullanıcı yorumları

Kimyasal madde içermeyen otun en dikkat çekici özelliği ağrıları azaltması ve hafifletmesidir. Köylülerin otu kullanma nedenleri arasında lezzeti ve rahatsızlıkları doğal şekilde tedavi etme özelliği gösterilebilir. Otu kullanmadan önce iyice araştırılması ve burlumbuş otunun zararları ,faydaları ve yan etkileri hakkında bilgi alınması olumlu sonuçların ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Genel olarak burlumbuş otu jeli kullananlar etkilerinden oldukça memnun kalmaktadır. Kullanıcı yorumlarını okuyarak sizler de ürün hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.