Bulaşıcı hastalıklar kalabalık ortamlarda hızlı bir şekilde yayıldığı için önlem almak gerekir. Her geçen gün etkisini daha fazla gösteren korona virüs hızlı bir yayılma özelliğine sahiptir. Hastalık yüksek ateş, solunum sıkıntısı, kuru öksürük, mide bulantısı ve ishal gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bu konuda birçok kişi korona virüsten nasıl korunabiliriz şeklinde sorular soruyor.

Koronavirüs için https://biliyormuyuz.com/'un haberine göre alınan tedbirlere uyulduğu takdirde bulaşmaz. Bu doğrultuda korona virüsten korunmak için öncelikle açık alanlarda kesinlikle maske takılması ve solunum yollarının kapatılması gerekir. Öksürük ya da hapşırıp gibi problemi bulunan kişiler toplu alanlara girmemelidir.

Hızlı Yayılıyor

Kapalı alanlarda çok kişinin bir arada bulunması halinde sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerekir. Corana virüs cansız nesneler üzerinde varlığını sürdürdüğü için elinizi yüzeylere sürerken dikkatli olmanız gerekir. Ilık su ile her zaman boğaz gargarası yapılmalı ve bu dönemde bol su tüketilerek C vitamini alınmalıdır.

>> Tavsiye Bağlantı: Sağlıkla İlgili Önemli Yazılar

Koronavirüs hem dünyada hem de Türkiye'de hızlı bir şekilde yayılarak her geçen gün vaka sayısının artmasına neden oluyor. Bu doğrultuda belirtilen kurallara ve yasaklara uymak gerekir. Biliyormuyuz.com bu konuda korona virüsten korunma yöntemlerini duyuruyor. Corona virüsten korunmanın en önemli yolu maske takmak sosyal mesafeye dikkat etmek ve toplu alanlarda el dezenfektanı kullanmak ve gerek duymadıkça dışarı çıkmamak gerekir.

Artan Ölüm Oranları

Salgından dolayı artan hasta kişi sayısı ve ölüm oranları her geçen gün endişe veriyor. Küçük bir dikkatsizlik hastalığın kısa sürede yayılmasına neden olur. Hastalık kapalı alanlarda hapşırık öksürük gibi durumlarda ağızdan çıkan baloncuklar başka insanların hastalığa yakalanmasına neden olur. Bu nedenle korona virüse yakalanan kişilerin muhakkak hastalığı hastanede ya da evde geçirmesi gerekir. Bunun içinde bu kişilerin kendilerini diğer insanlardan izole etmesi gerekir.

Kaynak: https://biliyormuyuz.com/koronavirus-etkilerine-karsi-bu-besinlerle-akcigerinizi-korumaya-alin/