Her evlenen kişi mutlu ve mesut bir aile sahibi olmak ve bu aileyi ölene dek ayakta tutmak için evlenir. Fakat bazı kişiler için bu sıralama tam anlamıyla fiyasko ile sonuçlanabilir. Bazen şiddetli geçimsizlik, bazen ailesel yetersizlik, bazen maddi yetersizlikler kişilerin anlaşamamasına ve boşanmalarına neden olmaktadır. Boşanma aşamasının tam olarak hiç kimse zarar görmeden zarar görmeden ilerleyebilmesi için mutlaka iyi bir boşanma avukatı gereklidir. Boşanma avukatları genel olarak aile ayrılıklarına yani geçinemeyen ailelerin ayrılma işlemlerine bakarlar. Fakat bu boşanma işlemleri bazı zamanlarda aile avukatı tarafından da yapılabilmektedir. Boşanmak isteyen çiftler öncelikli olarak tam bir anlaşma sağlayabilmek için istanbuldaysa eğer internette boşanma avukatı istanbul araması yaparak iyi bir avukata başvurmaları gerekir. Bu aşamadan sonra çiftler mahkeme başvurusu yaparak boşanma işlemlerini başlatabilirler.

Boşanmaya sebep olabilecek nedenler Medeni Kanunun 4721 sayılı bendinde tam olarak açıklanmıştır. Boşanma davası açılmadan önce öncelikli olarak bu kanun gözden geçirilmeli ve kişiler boşanma nedenlerine tam olarak bir karar verebilmelidir. Dünyada ve ülkemizde en çok çiftler arasında boşanmaya neden olan sebeplerden birincisi şiddetli geçimsizlik olarak belirlenir. Şiddetli geçimsizlik ile birlikte boşanmaya başvuru yapan çiftler eğer anlaşmalı olarak boşanıyorlarsa tek celsede boşanabilme olanağını elde edebilirler.

Boşanma işlemleri için öncelikli olarak boşanma dilekçesi hazırlamak gereklidir. Bu dilekçede tüm kimlik bilgileri ve kimlik bilgileri ile birlikte birkaç tane de boşanma nedeni yazılması gereklidir. Zira her boşanma nedeni için farklı prosedür uygulamaları bulunmaktadır. Boşanma nedeni hangi kategoriye giriyorsa o kategori üzerinden boşanma hususunda zarar ve fayda sağlanabilir. Kişiler bu belge üzerinde mutlaka nafaka istekleri olup olmadığı ve nafaka isteği eğer varsa ne kadar olduğu hakkında da bilgi girmeleri gerekir.

Bu süreçte hak kaybı yaşamamak ve süreç hakkında ayrıntılı bilgi almak için bir aile avukatına başvurmanızı öneriyoruz.