Zaman zaman insanlar araç kiralama hizmetlerinden faydalanmak istemektedir. Bilhassa yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ülkelerini ziyaret ettikleri zaman zarfında bu hizmeti muhakkak suret ile kullanmaktadır. Bu hizmetin alındığı zaman zarfında bazı sıkıntıların yaşandığı görülmektedir. Araç kiralamak isteyenlerin sordukları en önemli soru bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğidir.
     
Bu araçların kiralanacağı zaman oldukça önemli bazı unsurların var olup olmadığına dikkat edilmesidir. Bu konuların başında bu firmaların yasal ve belgeli bir şekilde çalışan firmalar olmasına dikkat edilmelidir. Bunun dışında araçta rent a car kaskosunun bulunup bulunmadığına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Kiralanan araçların mevsime uygun bir şekilde lastiğinin bulunup bulunmadığı da önem arz eden konular arasında yer almaktadır.

Kiralık araç bildirme sistemi olarak bilinen bir sistemin bu firmalar tarafından kullanılması gerekmektedir. Bu sistemin varlığı devlet tarafından bu araçların takip edilip edilmediğini gösterir. Araç kiralamak istediğimiz firma da bu sistemin olup olmadığına da bakılması gerekmektedir.

5 Yaşın Altında Kaskosu Bulunan Kiralama Aracı
     

Araç kiralama konusu ile ilgili bir dikkat edilecek olan husus da 5 yaşın altında araç kaskosu bulunan firmalardan da kiralama işleminin yapılması doğru bulunmamaktadır. Bazı Ren a car kurumlarının fiyatları aşağı çekmek için maliyeti etkileyen en önemli konu olan kasko konusundan tasarruf ettikleri bilinmektedir. Bu durumun araştırılması olası bir kaza durumunda sıkıntı yaşanmaması adına önem arz eder.
    
Bu araçlarda bir dikkat edilmesi gereken konu da servis bakımlarının olup olmamasıdır. Yapılan yolculuklarda bu durum ile alakalı olarak ciddi mağduriyetlerin yaşandığı bilinmektedir. Araç kiralarken ilgililere bu aracın bakımının ne zaman yapıldığı muhakkak suretle sorulmalıdır. Uzun bir süre önce servis bakımının yapıldığının anlaşılması durumunda bu aracın kiralanmaması gerekmektedir.
  
Aracın Kontrol Edilmesi
    
Kiralanacak aracın teslim alınmadan önce ciddi bir kontrol sürecinden geçirilmesi gerekmektedir. Aracın her türlü eksiği ve noksanı kayıt altına alınmalıdır. Bu durum ile ilgili olarak birçok sıkıntının yaşandığı bilinmektedir. Araçta müşteri tarafından yapılmamış hasarların zaman zaman müşteriye ödetilmeye çalışıldığı bilinmektedir. Bu durumun yaşanmaması adına araç kamera kaydına alınmalıdır. Her hangi bir anlaşmazlık durumunda bu kayıtlar delil olarak kullanılabilir.
       
Araç kiralama sürecinde yapılan sözleşmeye de dikkat edilmesi gerekmektedir. Müşteriyi zor durumda bırakacak olan durumların varlığının tespit edilmesi durumunda bu sözleşmenin kabul edilemeyeceği bildirilmelidir. Bununla birlikte açık senet tarzı uygulamalar ret edilmelidir. Bu durum daha sonraki süreçte sıkıntı yaşanmasına sebep olabilecek bir durumdur.

Eğer siz de Sakarya Araç Kiralama firmalarından birini arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Kiralama esnasında bir kaza geçirdiyseniz Sakarya’daki oto çekicileri çağırmadan önce mutlaka kiralama yaptığınız firmayı arayınız.
   
Eğer kiralama esnasında aracınızla bir kaza geçirdiyseniz sakarya oto çekici ” şeklinde bir aramayla  yardım çağırabilirsiniz.