2020 yılına damga vuran Korona Virüs pandemisi, Antalya’ya yurt dışından gelen turist sayısını önemli ölçüde olumsuz etkilerken, bu yıl yaz döneminde Antalya’ya kısa süreli tatil yapmak için gelen yerli turist sayısında önceki yıllara oranla büyük artış yaşandı. Yeni normal şartlarında Antalya’ya uçakla gelen yerli gezginler, havalimanından Antalya’da kalacakları otellere ve yazlık tesislere giderken en çok havalimanı transfer hizmetlerini tercih etti. Covid-19 normalleşme kurallarına uygun, yolcu sağlığı ve hijyen odaklı özel taşımacılık yapan Antalya Havalimanı transfer firmaları SunTransfers ve ShuttleDirect gibi global rakiplerini geride bıraktı.

Türkiye İstatistik Kurumu, Ulaştırma Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın paylaştığı veriler doğrultusunda, 2020 yılı yaz sezonunda Antalya’ya seyahat eden yerli turist oranı önceki yıl verilerine göre yüzde 19,4 artış gösterdi. Seyahat türlerine bakıldığında Antalya’ya gelen yerli turistlerin yüzde 60’lık kısmı havayolu firmalarını, yüzde 28’i ise şehirler arası çalışan otobüs şirketleriyle ulaşımını gerçekleştirdi. Kalan yüzde 12 kiralık araç ya da kendi sahibi olduğu araçla Antalya’ya geldi.

Ulaştırmadan yetkili mercilerin yaptıkları açıklamalar doğrultusunda havayolu ve otobüs şirketlerinin bu yıl daha çok tercih edilmesinin en önemli nedeninin, tatil planlarında yapılan değişiklikler ve turistlerin daha kısa süreli konaklama tercih etmesi olduğu belirtildi. Kısa süreli tatil için Antalya Havalimanı’na ve Antalya Otogar’a gelen turistler, bu yıl konaklayacakları tesislere ulaşım için transfer hizmeti sunan firmaları tercih etti. Önceki yıllarda taksi ve toplu taşıma araçları ulaşım için en çok kullanılan yöntemken, pandemi nedeniyle hijyen ve yolcu sağlığını önemseyen, kurallara uygun yolcu taşımacılığı yapan transfer şirketleri 2020 yaz dönemine damga vurdu.

Geçtiğimiz yıllarda kullanıcılarına hizmet vermeye başlayan yeni nesil ve yüzde yüz yerli Antalya Havalimanı transfer firması iyitransfer.com, “Pandemide güvenle seyahat et” mottosuyla yola çıkarak, Antalya Havalimanı ve Antalya Otogardan şehir merkezi, Kemer, Kaş, Alanya, Belek ve Side bölgelerine hijyen ve yolcu sağlığı odaklı transfer hizmetleriyle büyük beğeni topladı. İyitransfer.com’dan rezervasyon yapan tatilciler, ön ödemesiz ve koşulsuz iptal garantisinden yararlanarak en uygun fiyatlarla Antalya Havaalanı transfer hizmeti aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan iyitransfer.com yönetim kurulu başkanı Murat Paşa Bozdağ, “Yolcularımızın konfor, güven ve her şeyden önemlisi hijyenik bir atmosferde seyahatlerini gerçekleştirmeleri için tüm önlemleri aldık. Transfer araçlarımızı her operasyon öncesi ve sonrası konusunda uzman ekiplere özel dezenfektanlarla detaylı temizlik yaptırdık. Ulaşımda kullandığımız araçların en çok temas edilen noktaları her ulaşım öncesi ve sonrası özel kimyasallarla temizlendi. Şoförlerimiz maskeli ve eldivenli olarak müşterilerimize hizmet verdi. Araçlarımızda, müşterilerimizin kullanımına yönelik maske ve mini dezenfektan paketleri sunduk. Pandemi önlemleri doğrultusunda hem çalışanlarımızın hem de müşterilerimizin sağlığını ve can güvenliğini düşünerek, belirtilen yolcu taşıma kurallarını muntazam biçimde uyguladık. Antalya Havalimanında ve Antalya otobüs terminalinde 7/24 hizmet garantimizi, önceki yıllarda olduğu gibi 2020 senesinde de hizmet kalitemizden ödün vermeden devam ettirdik. Bu yıl sunduğumuz kaliteli ve uygun fiyatlı transfer hizmetleriyle, yüzde yüz Türk sermayeli bir ulaşım şirketi olarak, şehrimizde faaliyet gösteren Suntransfer ve Shuttledirect gibi global rakiplerimizin önüne geçtik. Antalya ve çevresi illerde lokal hizmet veren bir karayolu yolcu taşımacılığı şirketi olarak orta ve uzun vadede ulusal ölçekte hizmet sunmayı hedefliyoruz. Operasyonlarımızı yürütebilmek adına Ankara, İzmir ve İstanbul ofislerimiz çok yakında açılacak. 2021 yılının ilk çeyreğinde operasyonlarımız başlatıp, ulusal pazarda yerimizi alacağız.” dedi.

Antalya’da turizm ve ulaşım alanında hayata geçirdiği yeni nesil transfer hizmetleriyle global rakiplerine örnek olan iyitransfer.com, Antalya Otogar ve Antalya Havalimanından Alanya, Side, Belek, Kemer ve Kaş ulaşımını steril bir ortam sunan araçlarda, sağlıklı ve güvenli şekilde gerçekleştirmek isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Antalya Havaalanı taksi firmaları ve Antalya otogarda hizmet veren ticari sarı taksilere nazaran daha uygun fiyatlı bir ulaşım seçeneği sunan iyitransfer, koşulsuz ve kayıpsız iptal garantisi yanı sıra ön ödemesiz rezervasyon yap, araçta öde sistemiyle de yolculuk planlarında değişiklik yapmak durumunda kalanlar için alternatifsiz bir ulaşım seçeneği haline geliyor. Antalya Havaalanı transfer şirketleri arasında en geniş araç filosu, profesyonel ekibi ve yüzde yüz müşteri memnuniyeti garantisiyle kaliteli, ekonomik ve güvenli ulaşımın simgesi haline gelen iyitransfer, global alternatif transfer servisleri karşısında güçlü bir Türk girişimi olarak adından söz ettiriyor.