Yüksek selenyum özelliği bulunan brezilya cevizi, Güney Amerika'da yetişen vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bir kuruyemiş çeşididir. Son günlerde amazon cevizi zararları ve faydaları oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Amazon Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Son zamanlarda ülkemizde de tüketilmeye başlanan amazon cevizi, ülkemizde yetişen cevizlerin aksine daha vitaminli ve minerallidir. Brezilya'nın yağmur ormanlarından kendiliğinden yetişen bu ceviz hem zayıflama hem de bağışıklığı güçlendirme konusunda oldukça etkilidir. Brezilya cevizi vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olmaktadır. Bunu antioksidan özelliği sayesinde sağlamaktadır. Bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyen zararlı maddelerin vücuttan dışarı atılmasına destek olmaktadır. Serbest radikal olarak adlandırılan bu maddeler pek çok hastalığın kaynağıdır. Bir başka faydası ise kalp sağlığını korumaya yardımcı olmasıdır. Kalp damarları yanlış beslenme sonucunda tıkanmaktadır. Vücuttaki kötü kolesterol seviyesinin yükselmesi gibi durumları engellemeye yardımcı olarak kalp-damar sağlığının iyileşmesine destek olur. Tiroid rahatsızlıklarının da iyileşmesi konusunda etkili olmaktadır. İçerisinde bulunan selenyum tiroid hormonunun vücutta düzenli olarak salgılanmasına yardımcı olmaktadır. Cilt ve saç sağlığı için de etkili olan amazon cevizinin aynı zamanda kalıcı olarak zayıflama konusunda da etkisi vardır.

Amazon Cevizinin Zararları Nelerdir?

Doğal bir şifa kaynağı olarak bilinen brezilya cevizinin aslında vücut için herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Fakat Aşırı tüketildiğinde bazı yan etkilere neden olabilmektedir. Faydalı olan bir besin vücuda aşırı alındığı zaman belli bir noktadan sonra yan etkiye yol açabilmektedir. Bu tüketilen her besin için geçerlidir. Bu nedenle amazon cevizinin de aşırı tüketilmemesi gerekmektedir. Normal tüketim sağlandığından herhangi bir yan etki oluşmamaktadır.

Amazon Cevizi Zayıflatır Mı?

Brezilya cevizinin bilinen en faydalı etkilerinden biri zayıflamaya olan katkısıdır. Lifli yapısı, protein ve selenyum açısından zengin olan içeriği sayesinde doğal ve sağlıklı bir şekilde zayıflamaya destek olmaktadır. Lifli yapısı sindirimi daha kolay hala getirirken protein tokluk hissi sağlar. Günde 2 tabak yerine 1 tabak yemek yiyerek kendinizi daha tok hissedebilirsiniz. Bu sayede yağ yakımı gerçekleşirken yeni yağ oluşumu da engellenmiş olmaktadır. Selenyum ise metabolizmanın dengeli bir şekilde çalışmasına destek olarak verilen kilonun kalıcı olmasına yardımcı olmaktadır.

Amazon Cevizi Kullanımı ve Kullananlar

Amazon cevizini farklı alanlar için kullanabilirsiniz. Dilerseniz kilo vermek dilerseniz daha sağlıklı olmak için kullanabilirsiniz. Genel kullanımı günde sadece 4 ya da 5 adet olacak şekildedir. Fazla tüketilmesi daha faydalı olmamaktadır. Doğal amazon cevizi ile kilo verenler tarafından yapılan yorumlar incelendiğinde düzenli ve etkili kullanımın kısa süre içerisinde etki yarattığı gözlemlenmiştir. Ülkemizde son zamanlarda satışı sıkça yapılan bu doğal cevizi kullanmak için internet üzerinden sipariş verebilirsiniz. Fiyatı oldukça uygun olan amazon cevizi internet üzerinde kampanyalı paketler ile satılmaktadır. Hem kilo vermek hem de bağışıklık güçlendirmek için kullanılan bu besini kullananlar herhangi bir yan etki görmediğini belirtmektedir.