Zemin ısıtma teknolojisiyle, ısının homojen dağılımında etkili olan sistemler, beton ve ahşap zeminlerde güvenli kullanım sağlamaktadır. Yerden ısıtma sistemleri, ısının stabil kalmasını sağlar ve soğuk havalarda değişken ısılara izin vermeyerek kontörlü eline alır. Düşük enerjiyle çalışır, tasarruflu kullanım sunar ve zemine zarar vermeden güvenli bir kullanım sağlar.

Alttan Isıtma Sistemleri Nasıl Çalışır?

Alttan ısıtma sistemleri çalışma disiplinleri, doğalgaz, elektrik ve merkezi sistemler olabilmektedir. Isı enerjisinin alacağı özelliklere göre düzenleyen mühendislik teknolojisiyle, ısının tutarlı ve dengeli olması sağlanacaktır. Zeminde yakıcı bir sıcaklık bırakmadan, homojen dağılımla ısının yaygın bir alana etki etmesini sağlar.

  • Radyatör sisteminden ayrı olarak belirli bir bölgeyi ısıtmaz.
  • Kilim ve zemin dekorlarının kullanılmasına gerek kalmaz.
  • Isı büyük bir alanda stabil bir etki bırakır.
  • Düşük enerjiyle çalıştığı için açma ve kapama yapmaz.
  • Toz ve haşere durumları görülmez.
  • Düzenli bakımı yapıldığında sağlıklı çalışacak etkili sistemlerdir.

Isıtıcı ve soğutucu teknolojilerde VRF klima kadar etkili olan, ortamın ısı derecesini kontrol etme kapasitesine sahiptir. Yerden ısıtmalarla birlikte soğutucu teknolojiler de entegre edilebilir.

Daikin VRV Sistemleri Nasıl Çalışır?

Dış ünite üzerinden çalışan hassas kontrol mekanizmasına sahip Daikin VRV, bakır boru ile gaz ve sıvı temaslıdır. Soğuk havanın bakır boruların içinde dolaşarak, bütün bir alanın stabil bir şekilde serinlemesini sağlar. Sıcak ve soğuk hava dolaşımına göre hava durumu kontrolü sağlayan otomasyon sistemlerine bağlıdır.

Üniteler boyunca dolaşan soğuk hava dalgası bütün gün aynı sirkülasyonu sürdürerek, iç bakır borularda dolaşan soğuk gazla birlikte derecenin daima stabil kalmasını sağlayacaktır.

Isırma Ve Soğutma Sistemleri Teknolojileri

Yerden ve tavandan ısıtma soğutma sistemlerinde kullanılan, soğuk gazlı sistemler, yerden sulu boru sistemleri ve sirkülasyon sistemleri olarak, hava durumu derecesine bağlı olarak otomasyonla bağlanabilen gelişmiş teknolojiler kullanılmaktadır.

VRF, VRV ve Yerden ısıtma sistemleriyle otomasyon kullanılarak, büyük yapılarda etkili bir kullanım sağlayacaktır. İç ünite ve dış ünite bağlantılarıyla, hava durumunu ve iç ısı derecesini analiz eden sistemler, her ortamda homojen ısı ve soğutma dağılımını sağlayacak özellikler sunmaktadır.