Ayda 555 TL taksit ödeyerek ev sahibi olmak isteyen kişiler, ev sahibi yapan katılım şirketlerine başvuru yapmalıdır. Katılım şirketlerinin belirlemiş olduğu kampanya gruplarında, kişilerin gelirlerine göre ev alma imkânı ve ödeme planı oluşturulmuştur. Aylık 555 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı sunan firmalar, taksitlerin ödenme süresini de müşterilerin tercihine sunmuştur. Ortalama 200 bin TL değerindeki bir konutun satın alınması aşamasında, aylık 555 TL taksitli olacak şekilde ödeme planı hazırlanmaktadır. Ev sahibi olmak için başvurulan katılım şirketleri, altın günü mantığı ve imece usulüyle yürütülmektedir. Şirketlere dahil olan müşterilerin toplam birikimleri kullanılarak, sırası gelen kişilere talep ettikleri evler alınmakta ve anahtarları teslim edilmektedir.

Katılım Şirketlerinden Ev Almanın Özellikleri ve Avantajları

Özel katılım şirketlerinin hazırladıkları sistemler, ev sahibi olmak isteyen kişilerin bir araya toplanmasıyla ilerlemektedir. Ortada birleştirilen para havuzunda toplanan paralarla, kura sırası gelen kişilere talep ettikleri evler alınmaktadır. Ev sahibi olan kişiler, evlerinin değeri oranınca borçlarını ödemeye devam etmektedir. Aylık 555 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı sunan bu firmalar, evlerin geri ödemesi için gerekli taksitlerin belirlenme hakkını müşterilerine devretmiştir. Faiz ya da farklı bir ücretlendirme yapılmadığı için evin piyasa değeri neyse, o değer üzerinden borçlandırma yapılmaktadır. Katılım şirketlerinden ev almanın avantajı, bankaların uyguladığı yüksek oranlı faizlerin bulunmaması ve krediler için herhangi bir masraf talep edilmemesidir. Kişilerin gelir durumuna ve talep ettikleri evlere göre, müşteri gruplandırmaları yapılmaktadır. Gruplar arasında çekilişler yapılarak, kişilerin erkenden ev sahibi olması sağlanmaktadır.

Katılım Şirketlerinden Alınan Borçların Detayları Nelerdir?

Özel firmaların sunduğu ev kampanyalarında, peşinat ödeme zorunluluğu yoktur. Peşinat ödemeyi talep eden müşteriler, beklenenden daha kısa sürede evlerini alma imkanına sahip olmakta ve borçlarını erkenden bitirmektedir. Şirketlerden alınan borçların geri ödemesi, evin değeriyle bire bir olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Şirketlerin belirlediği kategorilerde ev sahibi olan kişiler, ev borcunun geri ödemesini kendi gelirine göre planlamaktadır. İstenilen dönemlerde ara ödemeler yapılarak, ev borçlarının daha erken kapatılması mümkündür.

https://www.pesinatsizev.org/

https://www.pesinatsizev.org/aylik-555-tl-taksitle-ev-sahibi-olma-firsati/