Aile şirketi Akçadağ Grup bünyesinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Şeyhmus Furkan Akçadağ Diyarbakır doğumludur.

21 Eylül 1994 tarihinde Diyarbakır’da doğan Furkan Akçadağ evlidir ve Ankara’da yaşamaktadır.

Jale Tezer Koleji’ni bitirdikten sonra eğitim hayatına ODTÜ İnşaat Mühendisliğinde devam etmiştir. Yine aynı üniversitede yüksek lisansını da İnşaat Mühendisliği alanında tamamlamıştır.

Furkan Akçadağ üniversiteden mezun olduktan sonra yurtdışında kariyerine güçlü başlamak adına stajyerliğe adım atmıştır ve Penn Eyalet Üniversitesi’nde Araştırma Stajyeri olarak kendini geliştirmiştir.

Furkan Akçadağ ileri derece İngilizce, orta derece Almanca ve başlangıç seviyesinde Arapça bilgisine sahiptir.

Furkan Akçadağ, Akçadağ Grup’ta Yönetim Kurulu Başkanı olmasının yanında farklı kuruluşlarda farklı pozisyonlarda da görevlerini sürdürmektedir. Gökyüzü Telekomünikasyon’da Kurul Üyesi ve Whitemont LTD.’de Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Akçadağ Grup çatısı altında önemli projelere imza atan Furkan Akçadağ, aile şirketinin genç ve vizyoner iş adamı olarak etkisini göstermektedir. Özellikle sürdürülebilir ve doğa dostu teknolojilerin kullanılmasına öncülük etmektedir. Ayrıca Akçadağ Grup’un faaliyet gösterdiği maden, teknoloji, telekomünikasyon, enerji, inşaat, lojistik ve sigorta sektörlerinde de birçok yenilikçi projede ismi geçmektedir.

Furkan Akçadağ’ın, Akçadağ Grup çatısı altında yer aldığı, süren ve tamamlanmış önemli projelerden bazıları şöyledir:

  • Temmuz 2022 itibariyle, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca ihalesi yapılan YEKA RES 3’te, Adıyaman’da rüzgar Enerjisine dayalı yenilenebilir enerji üretimi sahası ve 40 MWe bağlantı kapasitesinin şirket bünyesine alınması.
  • Eylül 2022 itibariyle, Tekirdağ Malkara’da, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki 15 bin ton rezervlik maden sahasının kömürün yıkanmasına yönelik şartlı ihalenin alınması.
  • Türk Telekomünikasyon İstanbul Avrupa Yakası Yapım, Bakım ve Onarım İşleri sözleşmesinin yapılması.
  • Avrupa’nın en iyi hizmet binası proje ödülü sahibi İnegöl belediyesi Hizmet Binası yapım işinin 2023 sonunda teslim edilmek üzere alınması.
  • Yenimahalle Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü Ankara Yenimahalle Karşıyaka Pazar Yeri ve Sosyal Tesis İnşaatı’nın tamamlanması.
  • Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Altyapı Ayrımları Genel Müdürlüğü İzmir Foça Yat Limanı İnşaatı Hat Tesis Nakil işinin tamamlanması.
  • Manisa Soma Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü Deniş 1/A Nolu Pano Dekapaj işinin 2022 itibariyle tamamlanmak üzere sürdürülmesi.
  • C Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van ili Özalp ilçesi Hudut Hattına 2.etap Acil Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi yapım işinin 2022 itibariyle tamamlanmak üzere sürdürülmesi.